HOME SWEET HOME

5 pro tips για να δημιουργήσεις το πιο cozy και «ζεστό» σπίτι


JTeam

26 Φεβρουαρίου 2024

5 pro tips για να δημιουργήσεις το πιο cozy και «ζεστό» σπίτι
Unsplash/ Spacejoy
Υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να κάνεις ακόμα πιο cozy κάθε γωνία στο σπίτι 

Τελικά, τι είναι αυτό που συμβάλει στη δημιουργία μια γαλήνιας και αρμονικής ατμόσφαιρας σε ένα σπίτι; Η διακόσμηση; Τα χρώματα; Ή μήπως η τάξη; Μάλλον, ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων, θα πούμε εμείς.

Πάντως, όλα σχετίζονται για ακόμα μία φορά με τη δική σου αισθητική και τις δικές σου προτιμήσεις. Όλα εκείνα τα στοιχεία που σε κάνουν χαρούμενο, δεν πρέπει ποτέ να λείπουν από το σπίτι σου. Από την προσθήκη μερικών στοιχείων της φύσης, όπως φυτά εσωτερικού χώρου, από το στιλ των επίπλων μέχρι τη χρωματική παλέτα που επιλέγεις, υπάρχουν πολλοί παράγοντες για να σε βοηθήσουν να κάνεις το σπίτι σου να μοιάζει με το απόλυτο «καταφύγιο».

Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε 5 pro tips για να το καταφέρεις

Μη φοβηθείς τα υφάσματα

Οι πολλές και διαφορετικές υφές σε ένα σπίτι, δημιουργούν ένα πολυεπίπεδο και άνετο αποτέλεσμα. Ένας σωστός συνδυασμός διαφορετικών, υφών συμβάλλει πάντα στο να δημιουργήσει ένα cozy μέρος για χαλάρωση. Μη φοβηθείς να προσθέσεις απαλά χαλιά, ριχτάρια και μαξιλάρια για πρόσθετο βάθος, και επίλεξε να υιοθετήσεις στον χώρο σου μια χρωματική παλέτα με «ζεστά» χρώματα. Έτσι, το σπίτι θα γίνει ένα μικρό «καταφύγιο» ηρεμίας.

Επίλεξε μια «ζεστή» παλέτα χρωμάτων

Από το χρώμα που θα χρησιμοποιήσεις στους τοίχους, μέχρι τη διακόσμηση που θα επιλέξεις για κάθε δωμάτιο, το χρώμα θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο. Για να αισθανθείς απόλυτη ηρεμία, οι αποχρώσεις του υπόλευκου, θα δημιουργήσει μια γαλήνια αίσθηση. Επίσης, τα ζεστά γκρι και μπεζ χρώματα ή οι πουδρένιοι τόνοι είναι μια καλή επιλογή.

Πειραματίσου με τον φωτισμό

Το σπίτι είναι πάντα πιο ήρεμο και γαλήνιο όταν υπάρχει πολύ φως. Μη σκέφτεσαι πάντα ότι η θαλπωρή σημαίνει μόνο απαλότητα – μπορείς να προσθέσεις πολλά «στρώματα» διαφορετικού φωτισμού για να δημιουργήσεις διαφορετικές γωνίες στον χώρο. Μη το φοβηθείς, το φως είναι πάντα πηγή χαλάρωσης.

Jenny.Gr
Unsplash/ Spacejoy

Πρόσθεσε πολλά φυτά

Η ενσωμάτωση της φύσης είναι το «κλειδί» για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε έναν «ζεστό» χώρο. Ανεξάρτητα από το χρώμα που έχεις στο σπίτι, ένα απαλό άγγιγμα της φύσης, λειτουργεί πάντα. Εκτός από τα φυτά εσωτερικού χώρου, τα υλικά που παραπέμπουν στη φύση, όπως το ξύλο και η πέτρα, και τα μεγάλα παράθυρα που επιτρέπουν το φυσικό φως να περάσει μέσα στο σπίτι, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός χαλαρού περιβάλλοντος.

Πες «όχι» στην ακαταστασία

Πλέον, δεν είναι μυστικό. Για να δημιουργήσεις ένα ήρεμο σπίτι, πρέπει να διώξεις την ακαταστασία. Η ακαταστασία μπορεί να συμβάλει στην αίσθηση χάους. Γι’ αυτό, καλό είναι να δίνεις προτεραιότητα στην οργάνωση και την αποσυμφόρηση. Κι αν θέλεις να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, σκέψου ότι κάθε μικρή προσπάθεια που θα κάνεις καθημερινά για να συγυρίσεις το σπίτι, θα σε γλυτώσει από περισσότερη κούραση.