HOME SWEET HOME

Παστέλ χρώματα: Ιδέες για να τα ενσωματώσεις στη διακόσμηση του σπιτιού


JTeam

16 Μαρτίου 2024

Παστέλ χρώματα: Ιδέες για να τα ενσωματώσεις στη διακόσμηση του σπιτιού
Unsplash/Spacejoy
Οι παστέλ αποχρώσεις θα προσθέσουν μια ηρεμιστική απαλότητα στον χώρο σου

Δεν είναι πολύ τολμηρά, αλλά ούτε ουδέτερα. Προσδίδουν απλότητα και φινέτσα σε έναν χώρο, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζονται μοναδικά με κάθε στιλ διακόσμησης. Και ναι, τα παστέλ χρώματα δεν προορίζονται μόνο για τα παιδικά δωμάτια. Εδώ, μιλάμε για ντελικάτα χρώματα που είναι αρκετά ευπροσάρμοστα και ταιριάζουν σε κάθε χώρο, από το σαλόνι, την κουζίνα, μέχρι και το μπάνιο.

Είτε πρόκειται για μια καταπραϋντική απόχρωση του μωβ, για vintage απαλό ροζ, είτε για ένα αναζωογονητικό mint green, αυτές οι αποχρώσεις προσθέτουν κομψότητα σε κάθε δωμάτιο. Πώς μπορείς να τις ενσωματώσεις στον χώρο; Με διαφορετικούς τρόπους, στις ταπετσαρίες, στους τοίχους, στα πλακάκια, στα υφάσματα ή στα έπιπλα.

Παρακάτω, θα πάρεις μια δόση έμπνευσης για να προσθέσεις τα αγαπημένα παστέλ χρώματα σε κάθε χώρο στο σπίτι.

Pastel home office

Μια ζεστή απόχρωση του ροζ θα γεμίσει το γραφείο στο σπίτι με φωτεινή και φιλόξενη αύρα. Σε συνδυασμό με μερικά λευκά τελειώματα και ένα υποτονικό παστέλ χαλί, ο χώρος θα κατακλυστεί από θετική ενέργεια. Για να δημιουργήσεις μια όμορφη χρωματική αντίθεση, μπορείς να προσθέσεις και γκρι λεπτομέρειες.

Mint green υπνοδωμάτιο

To mint green είναι η απόλυτη επιλογή για να δώσεις μια πινελιά χαλάρωσης στο υπνοδωμάτιο, διατηρώντας παράλληλα μια μοντέρνα προσέγγιση. Ειδικά για την άνοιξη, η συγκεκριμένη απόχρωση θα αναζωογονήσει τον χώρο και θα ολοκληρωθεί υπέροχα με απαλές ροζ προσθήκες ή ακόμα και πιο τολμηρά, κορεσμένα χρώματα.

Μωβ dinning room

Οι παστέλ αποχρώσεις μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν θέλεις να αναδιαμορφώσεις ή να διακοσμήσεις την τραπεζαρία σου, αλλά έτσι θα δημιουργήσεις ένα γοητευτικό μείγμα casual και εκλεπτυσμένου στιλ. Το απαλό μωβ είναι μια απροσδόκητη επιλογή χρώματος που τραβάει αμέσως την προσοχή και βοηθάει στην ανάδειξη των λεπτομερειών σε κάθε σπίτι. Μάλιστα, αυτή η παστέλ απόχρωση δίνει και μια πιο φρέσκια πινελιά.

Απαλό ροζ μπάνιο

Αγαπάμε το ροζ και η αλήθεια είναι ότι ακόμα και η παραμικρή προσθήκη του συγκεκριμένου χρώματος στο μπάνιο, μπορεί να κάνει «θαύματα». Μπορείς να το επιλέξεις ως κεντρικό χρώμα στο πλακάκι και να το συνδυάσεις με πιο σκούρες αποχρώσεις στον υπόλοιπο χώρο, φροντίζοντας πάντα ότι θα υπάρχει συνεκτικότητα και «βάθος».

Sky blue σαλόνι

Είναι ένα χρώμα που υπάρχει παντού αυτή την άνοιξη και το απόλυτο χρώμα για να προσφέρεις λίγα cool vibes στο σαλόνι σου. Ταιριάζει μοναδικό με το λευκό, το γκρι, το φούξια ακόμα και το μπεζ – εάν θέλεις κάτι πιο safe. Αλλά, να θυμάσαι πως κάθε φορά που χρησιμοποιείς πολλά έντονα χρώματα σε ένα δωμάτιο χρειάζεται να ενσωματώνεις και ένα ενοποιητικό στοιχείο - όπως ένας αφηρημένος πίνακας ζωγραφικής ή ένα χαλί με ιδιαίτερο μοτίβο.