HOME SWEET HOME

Home office: 6 tips για να δημιουργήσεις ένα cozy γραφείο στο σπίτι


JTeam

13 Μαρτίου 2024

Home office: 6 tips για να δημιουργήσεις ένα cozy γραφείο στο σπίτι
Unsplash/ Collov Home Design
Ένα καλά οργανωμένο, πρακτικό και όμορφο γραφείο, ελαχιστοποιεί τους περισπασμούς, αλλά ενισχύει και την ευημερία σου

Η δημιουργία ενός cozy home office είναι μια διαδικασία που ξεπερνά το κομμάτι της αισθητικής. Ένα σωστά σχεδιασμένο γραφείο, εκτός από το ότι μπορεί να δώσει ένα ιδιαίτερο στιλ στον χώρο σου, μπορεί και να έχει θετικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητά σου. Ένας καλά οργανωμένος, πρακτικός και όμορφος, χώρος ελαχιστοποιεί τους περισπασμούς, αλλά ενισχύει και την ευημερία σου.

Η επιλογή του σωστού φωτισμού, των όμορφων φυτών και των κατάλληλων χρωμάτων, είναι μερικά tips για να δημιουργήσεις ένα χώρο εργασίας και χαλάρωσης, διευκολύνοντας την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Αλλά, υπάρχουν και πολλοί τρόποι ακόμα, ώστε να δημιουργήσεις ένα cozy γραφείο στο σπίτι.

Επίλεξε αποχρώσεις που σε εκφράζουν

Ένα βασικό βήμα για να δημιουργήσεις το απόλυτο home office, είναι να επιλέξεις χρώματα που αγαπάς και σε εκφράζουν. Εσύ, μπορείς να βρίσκεις το κίτρινο χρώμα αναζωογονητικό, ενώ άλλοι ενοχλητικό. Αλλά, επειδή μιλάμε για τον δικό σου χώρο εργασίας, χρειάζεται να κινηθείς σε χρωματικούς συνδυασμούς που σε ηρεμούν και σε εμπνέουν να εργαστείς.

Επικεντρώσου στην πρακτικότητα

Όπως είπαμε, το γραφείο στο σπίτι πρέπει να είναι ένας πρακτικός χώρος που θα σε ενθαρρύνει να εργάζεσαι. Οπότε, το ιδανικό είναι να δημιουργήσεις ένα λειτουργικό γραφείο με άφθονο αποθηκευτικό χώρο, αλλά μια αναπαυτική καρέκλα με καλή στήριξη της πλάτης. Η ευελιξία είναι το παν σε αυτή την περίπτωση, γι΄αυτό καλό είναι να δημιουργήσεις το γραφείο στον πιο ήσυχο χώρο σου σπιτιού, όπου υπάρχουν λιγότεροι περισπασμοί.

Πρόσθεσε πινελιές της φύσης

Πίστεψέ μας, τα φυτά εσωτερικού χώρου κάνουν πάντα τη διαφορά. Αυτό, ισχύει και για το home office. Επίσης, επιλέγοντας συγκεκριμένα φυτά για το γραφείο, φυτά που ευθυγραμμίζονται με τις αρχές του Φενγκ Σούι, όχι μόνο θα ενισχύσεις τη θετική ενέργεια στον χώρο εργασίας σου, αλλά θα περιορίσεις το άγχος σου, θα αυξήσεις την παραγωγικότητά σου και θα προάγεις την προσωπική ευημερία σου.

Διακόσμησε τους τοίχους

Οι βιβλιοθήκες ή μερικά ράφια τοίχου, είναι εξαιρετικά δημοφιλείς επιλογές για ένα όμορφο και πρακτικό home office. Επίσης, μερικά posters, πίνακες ή αναρριχώμενα φυτά θα δώσουν αυτό το κάτι παραπάνω στο γραφείο, αλλά και το δικό σου στιλ.

Ανάδειξε την προσωπικότητά σου

Πραγματικά, θα αισθάνεσαι πιο άνετα σε ένα γραφείο στο σπίτι που παρουσιάζει την προσωπικότητά σου και διαθέτει διακοσμητικά ή πινελιές που σε αντιπροσωπεύουν. Εξάλλου, ένας χώρος γίνεται τέλειος όταν αποτελεί προέκταση της προσωπικότητας και του στιλ σου. Το ίδιο ισχύει και σε ό,τι αφορά το γραφείο του σπιτιού. Εάν δημιουργήσεις έναν χώρο όπου θα περιβάλλεσαι από τα αγαπημένα σου πράγματα, όπως συλλεκτικά αντικείμενα, φωτογραφίες σου θυμίζουν ευτυχισμένες στιγμές, τότε θα έχεις πετύχει τοπ ιδανικό.

Προσπάθησε να διατηρείς την τάξη

Εάν το γραφείο σου μοιάζει σαν ένα μικρό χάος, τότε δύσκολα θα μπορείς να συγκεντρωθείς. Προφανώς, η τάξη δεν διατηρείται τόσο εύκολα σε ένα γραφείο - όλα αυτά τα χαρτιά και τα βιβλία κάνουν δύσκολο το task, αλλά γι’ αυτό υπάρχουν τα ράφια και τα ντουλάπια. Το παν είναι ο χώρος σου να είναι όσο πιο καθαρός και περιποιημένος γίνεται, ώστε να μπορείς να αποδώσεις στον μέγιστο βαθμό.