HOME SWEET HOME

Φενγκ Σούι: Τα 5 πιο τυχερά φυτά για να έχεις στο γραφείο σου


JTeam

9 Μαρτίου 2024

Φενγκ Σούι: Τα 5 πιο τυχερά φυτά για να έχεις στο γραφείο σου
Unsplash/ Hutomo Abrianto
Εάν αγαπάς τα φυτά εσωτερικού χώρου, τότε ήρθε η στιγμή να μάθεις ποια πρέπει να προσθέσεις στο γραφείο σου

Εκτός από την οπτική γοητεία τους, τα φυτά εσωτερικού χώρου σε κάθε γραφείο, έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Ίσως εκπλαγείς από το πόσο γρήγορα η δύναμη της φύσης έχει την ικανότητα να αντισταθμίζει την αρνητική ενέργεια και να μετατρέπει τον χώρο εργασίας, σε μια «όαση».

Επιλέγοντας συγκεκριμένα φυτά για το γραφείο, φυτά που ευθυγραμμίζονται με τις αρχές του Φενγκ Σούι, όχι μόνο θα ενισχύσεις τη θετική ενέργεια στον χώρο εργασίας σου, αλλά θα περιορίσεις το άγχος σου, θα αυξήσεις την παραγωγικότητά σου και θα προάγεις την προσωπική ευημερία σου.

Παρακάτω, θα βρεις τα 5 φυτά που πρέπει να έχεις στο γραφείο σου.

Κράσουλα

Η κράσουλα αποτελεί μια δημοφιλή επιλογή για το γραφείο σου και είναι ένα εξαιρετικό δώρο για να δώσεις σε κάποιον που μόλις έκανε ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα. Συχνά, αναφέρεται ως φυτό των χρημάτων και κατέχει βαθύ συμβολισμό για τον πλούτο και την αφθονία. Μία από τις αξιοσημείωτες ιδιότητές του είναι η προσαρμοστικότητά του σε περιβάλλοντα εσωτερικού χώρου και η αντοχή σου σε διαφορετικές συνθήκες.

Σανσεβιέρια

Για λίγο περισσότερη θετική ενέργεια στο γραφείο σου, η Σανσεβιέρια είναι η κορυφαία επιλογή. Όχι μόνο προσφέρει μια «ασπίδα» ενάντια στο αρνητικό chi, αλλά η παρουσία της προσθέτει και μια πινελιά κομψότητας στον χώρο εργασίας σου. Ένα από τα πλεονεκτήματά του συγκεκριμένου φυτού, είναι οι χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης, καθώς ευδοκιμεί με ελάχιστη φροντίδα και σπάνιο πότισμα.

Τυχερό μπαμπού

Το τυχερό μπαμπού είναι γνωστό για τη σύνδεσή του με την ευτυχία, την ευημερία και την τύχη. Η γοητεία του έγκειται στους μακριούς, ευθείς σαρκώδεις μίσχους του που κοσμούνται με πλούσια φύλλα, καθιστώντας το ένα οπτικά ελκυστικό φυτό εσωτερικού χώρου. Επίσης, είναι εύκολο στη φροντίδα και με ελάχιστη προσοχή ευδοκιμεί στον χώρο. Εκτός από τη γοητεία του, το τυχερό μπαμπού έχει μια βαθύτερη σημασία, καθώς αποτελεί υπενθύμιση για να «καλείς» θετικές ενέργειες στη ζωή σου.

Σπαθίφυλλο

Το σπαθίφυλλο έχει άφθονα, λαμπερά πράσινα φύλλα και μεγάλα, λευκά άνθη σε σχήμα κουταλιού. Συμβολίζει την ειρήνη, την καλή τύχη και την αφθονία, αρά είναι μια «έξυπνη» επιλογή για το γραφείο σου. Είναι εύκολο στη φροντίδα, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για εσωτερικούς χώρους. Είναι επίσης γνωστό ως για τις ιδιότητές του να απομακρύνει την αρνητική ενέργεια.

Χλωρόφυτο

Ονομάζεται συχνά «φυτό αράχνης» και είναι ιδανικό για να το τοποθετήσεις οπουδήποτε στο γραφείο σου. Μπορεί να γίνει αρκετά μεγάλο, οπότε είναι επίσης ιδανικό για να το τοποθετήσεις σε κρεμαστά καλάθια ή στην κορυφή ψηλών ντουλαπιών. Προσελκύει την καλή τύχη και την καλή υγεία επειδή «καθαρίζει» τον αέρα.