HOME SWEET HOME

Τα 6 πιο τυχερά φυτά για την είσοδο του σπιτιού, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι


JTeam

4 Μαρτίου 2024

Τα 6 πιο τυχερά φυτά για την είσοδο του σπιτιού, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι
Unsplash/ Liana Mikah
Από άποψη interior design, τα φυτά εσωτερικού χώρου προσθέτουν μια ιδιαίτερη αίσθηση σε έναν χώρο

Η είσοδος στο σπίτι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους, σε ό,τι σχετίζεται με το Φενγκ Σούι. Η είσοδος, ουσιαστικά, είναι ο χώρος από όπου μπορούν να εισέλθουν η καλή/κακή ενέργεια και η ευημερία στο περιβάλλον σου, ενώ αντιπροσωπεύει και τον τρόπο που οι άλλοι άνθρωποι σε αντιλαμβάνονται.

Ιδανικά, η είσοδος θα πρέπει να είναι έτσι διαμορφωμένη ώστε να καλωσορίζει και να προσκαλεί το θετικό qi στο σπίτι σου. Και τα φυτά, είναι ένας καλός τρόπος για να το κάνεις. Άλλα, όχι όποια κι όποια φυτά. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα, που μπορούν να ρυθμίσουν την ευτυχία και την επιτυχία σου σε καθημερινό επίπεδο, καθώς και να ενισχύσουν τη θετική ενέργεια στον χώρο σου.

Τα παρακάτω φυτά είναι must για την είσοδο του σπιτιού, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Αρέκα

Εάν έχεις χώρο για ένα μεγάλο φυτό, τότε ένας φοίνικας αρέκα μπορεί να δώσει πολλή θετική ενέργεια στον χώρο στο. Είναι ένα εξαιρετικό φυτό για να ενεργοποιήσεις μια στάσιμη γωνιά, το οποίο θα μπορούσες να τοποθετήσεις ακόμα και έξω στο κατώφλι της πόρτας σου κατά τους θερμότερους μήνες.

Φίκος λυράτα

Πρόκειται για ένα αρκετά δημοφιλές και όμορφο φυτό. Οι όμορφοι κορμοί τους και τα μεγάλα, εντυπωσιακά φύλλα τους μπορούν να αποτελέσουν μια αναζωογονητική προσθήκη στην εξώπορτα του σπιτιού σου. Εκτός από μια τολμηρή «δήλωση», το συγκεκριμένο φυτό θα φέρει έναν αέρα αναζωογόνησης στην είσοδο του χώρου σου.

Πόθος

Ο πόθος είναι ένα φυτό που πάντα θα σε βγάζει ασπροπρόσωπο. Εκτός από ότι είναι ένα «εύκολο» φυτό, σε ό,τι αφορά στην περιποίησή του, έχουν όμορφα κοτσάνια, γεγονός που τα καθιστά ιδανικό υποψήφιο για κρεμαστή γλάστρα ή τοποθέτηση σε περβάζι παραθύρου.

Σπαθίφυλλο

Είναι ένα εντυπωσιακό φυτό με όμορφα στρογγυλεμένα λευκά άνθη. Και είναι μία από τις ιδανικές επιλογές για την είσοδο κάθε σπιτιού. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το σπαθίφυλλο θα δώσει έναν φιλόξενο αέρα στον χώρο, αλλά και ένα ένα υπέροχο φόντο για τον χώρο σου.

Κλαίουσα

Για την είσοδο του σπιτιού, πρέπει να επιλέξεις φυτά που ταιριάζουν με τη δυναμική του χώρου, χωρίς να τον κατακλύζουν. Η κλαίουσα, είναι όσα ψάχνεις. Είναι ένα όμορφο και απλό φυτό με στρογγυλεμένα φύλλα που έχει την ικανότητα να εξισορροπεί την ενέργεια σε έναν χώρο. Ταιριάζει απόλυτα είτε στην πόρτα της εισόδου είτε μέσα στο σπίτι.

Κράσουλα

Το Φενγκ Σούι «ορκίζεται» στην Κράσουλα. Είναι ένα μικρό έως μεσαίο παχύφυτο, αρκετά εύκολο στη φροντίδα και υπέροχο για την είσοδο του σπιτιού. Επίσης, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις σε κάποιον που αγόρασε νέο σπίτι, επειδή λέγεται ότι προάγουν την ευημερία και τη φιλία. Ως μικρότερο φυτό, δεν θα κατακλύσει μια μικρή είσοδο.