HOME SWEET HOME

Τα 5 πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου


JTeam

15 Μαρτίου 2024

Τα 5 πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου
Unsplash/Kate Darmody
Αυτά τα φυτά διατηρούνται ζωντανά, ακόμα και με ελάχιστη φροντίδα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται την κατάλληλη περιποίηση για να διατηρηθούν «ζωντανά». Κι ενώ, εκ πρώτης όψεως, μοιάζει ακατόρθωτο έργο το να τα φροντίσεις σωστά, υπάρχουν μερικά φυτά που πραγματικά δεν χρειάζονται σχεδόν τίποτα. Είναι τόσο ανθεκτικά, που αντέχουν ακόμα κι αν τα παραμελήσεις ή τα ξεχάσεις.

Ο κατάλληλος ποτισμός και ο σωστός φωτισμός είναι τα «κλειδιά» για να διατηρήσεις καταπράσινα και ακμαία τα φυτά σου, αλλά πρέπει να έχεις κατά νου ότι το σημαντικό βήμα είναι άλλο: Το να επιλέγεις φυτά που εναρμονίζονται με τις συνθήκες ζωής σου και τις ανάγκες σου. Ουσιαστικά, χρειάζεται να διαλέγεις φυτά τα οποία θα εγκλιματιστούν πλήρως στον χώρο σου. Και, τα παρακάτω 5 φυτά είναι η σωστή επιλογή.

Σανσεβιέρια

Αν δυσκολεύεσαι ιδιαίτερα να διατηρήσεις ζωντανό οποιοδήποτε φυτό αγοράζεις, τότε η σανσεβιέρια είναι μια καλή επιλογή. Η φροντίδα αυτού του φυτού δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή. Η σανσεβιέρια είναι απίστευτα ανθεκτική, ευδοκιμεί ακόμα και σε σημεία με περιορισμένο φως, σπάνιο πότισμα και, επιπλέον, είναι εξαιρετική στο να καθαρίζει τον αέρα στους εσωτερικούς χώρους.

Χλωρόφυτο

Γενικά, τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις, αλλά το χλωρόφυτο χρειάζεται ελάχιστο πότισμα και ανέχεται ακόμα και την ελάχιστη φροντίδα. Εάν δεν έχεις εμπειρία με τα φυτά εσωτερικού χώρου, τότε το χλωρόφυτο είναι ένα από τα πιο εύκολα φυτά, που ναι, θα το διατηρήσεις «ζωντανό». Αναπτύσσεται γρήγορα, δεν απαιτεί πολύ νερό, δεν χρειάζεται κλάδεμα και μπορεί να ευδοκιμήσει σχεδόν σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Πόθος

Εάν θέλεις να φέρεις περισσότερη θετική ενέργεια στο σπίτι, τότε το φυτό πόθος είναι η τέλεια προσθήκη. Θα το δεις και ως «Devil's Ivy» και είναι γνωστό για την ανθεκτικότητά του, καθώς ευδοκιμεί σε διάφορες συνθήκες φωτισμού και δεν χρειάζεται συχνό πότισμα. Το ιδανικό είναι να μην το τοποθετείς σε σημείο με άμεσο ηλιακό φως και να το ποτίζεις μόνο όταν το χώμα του είναι εντελώς στεγνό.

Κρασούλα

Εκτός από ότι είναι ένα φυτό που φέρνει χρήματα και ευτυχία, χάρη στα μικρά φύλλα του σε σχήμα νομίσματος, είναι και ένα φυτό που μπορεί να επιβιώνει σε όλες τις συνθήκες, ακόμα κι αν παραμεληθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και χρειάζεται πότισμα μόνο όταν το έδαφος είναι εξαιρετικά ξηρό.

Ζαμιοκούλκας

Το συγκεκριμένο φυτό είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και θα πρέπει να το παραμελήσεις υπερβολικά για να μαραθεί. Ενώ μπορεί να ευδοκιμεί σε μια αποξηραμένη γωνιά, προτιμάει το έμμεσο ηλιακό φως, και εκεί τελειώνει η ανάγκη του. Όσον αφορά στη θερμοκρασία, διατηρείται ιδανικά σε μερός με θερμοκρασία μεταξύ 18 και 24 βαθμών κελσίου. Ακόμα και οι ανάγκες του για μεταφύτευση, είναι ελάχιστες.