HOME SWEET HOME

5 φυτά εσωτερικού χώρου που φέρνουν καλή τύχη και πλούτο


Ερασμία Αρβανιτά

28 Νοεμβρίου 2023

5 φυτά εσωτερικού χώρου που φέρνουν καλή τύχη και πλούτο
Unsplash/ Spacejoy
Αν κάτι χρειάζεσαι το 2024, είναι σίγουρα καλή τύχη

Τα φυτά στο σπίτι ή γενικότερα στους εσωτερικούς χώρους μπορούν να ανεβάσουν τη διάθεσή σου, να αυξήσουν την παραγωγικότητά σου και να εκτοξεύσουν τη δημιουργικότητά σου.

Μπορούν όμως και να σου χαρίσουν λίγη παραπάνω τύχη. Ναι, όλοι ξέρουμε ότι τα φυτά μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα, να καθαρίσουν τον αέρα στον χώρο σου ή να απορροφήσουν το νερό όταν έχει πολλή υγρασία.

Γνώριζες όμως, ότι τα παρακάτω φυτά θα σου φέρουν καλή τύχη και χρήματα;

Παχίρα ή «Money Tree»

Jenny.Gr
Unsplash/ feey

Σίγουρα, το No1 σε αυτή τη λίστα είναι η Παχίρα (Pachira Aquatica), ή αλλιώς «Money Tree». Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το συγκεκριμένο φυτό φέρνει καλή τύχη, και είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό όταν τοποθετείται στη «γωνιά του πλούτου» του σπιτιού σου. Αυτή η «γωνία» είναι νοτιοανατολικά οποιουδήποτε δωματίου, στο σπίτι, στο γραφείο ή στον κήπο. Η Παχίρα είναι και ένα εξαιρετικό δώρο για όσους ξεκινούν τη δική τους επιχείρηση.

Σανσεβιέρια (Snake Plant)

Jenny.Gr
Unsplash/ Kelly Sikkema

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, η Σανσεβιέρια όταν τοποθετείται σε ιδανική θέση, θεωρείται φυτό καλής τύχης, καθώς απορροφά τα δηλητηριώδη αέρια και αποβάλλει τις τοξίνες. Γενικότερα, αποτελεί ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά που μπορείς να βρεις. Είτε σε εσωτερικούς χώρους, είτε στον κήπο σου ή στο μπαλκόνι σου, η Σανσεβιέρια μπορεί να αντέξει σχεδόν τα πάντα. Επίσης, αποπνέει μία ισχυρή προστατευτική ενέργεια.

Κρασούλα (Jade plant)

Jenny.Gr
Unsplash/ Susan Wilkinson

Αυτό το φυτό φέρνει χρήματα, και ευτυχία. Το όνομα του συγκεκριμένου φυτού προέρχεται από το λατινικό «crassus». Ανήκει στην κατηγορία των παχύφυτων και είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές φυτό για δώρο. Με βάση το Φένγκ Σούι, η Κρασούλα φέρνει χρήματα και καλή τύχη, χάρη στα μικρά φύλλα της, σε σχήμα νομίσματος.

Ευκάλυπτος

Jenny.Gr
Unsplash/ Annie Spratt

Ο Ευκάλυπτος αποτελεί ένα δυναμωτικό φυτό με καταπραϋντικό άρωμα, χαρακτηριστικά τα οποία συνδέονται με την καθαριότητα και τα νέα ξεκινήματα. Το συγκεκριμένο φυτό είναι εξαιρετική επιλογή εάν θέλεις να δώσεις νέο αέρα στο σημείο όπου θα το τοποθετήσεις.

Τυχερό μπαμπού (Dracaena Sanderiana)

Jenny.Gr
Unsplash/ feey

Το Τυχερό Μπαμπού ή Dracaena sanderiana δεν έχει καμία σχέση με το μπαμπού. Ο ασιατικός πολιτισμός θεωρούσε πάντα το συγκεκριμένο φυτό ως σύμβολο καλής τύχης. Στην Κίνα, αποκαλείται «Fu Gwey Zhu».