HOME SWEET HOME

5 cleaning tips για να προετοιμάσεις το σπίτι σου αν περιμένεις επισκέψεις


JTeam

23 Νοεμβρίου 2023

5 cleaning tips για να προετοιμάσεις το σπίτι σου αν περιμένεις επισκέψεις
Unsplash/ Spacejoy
Αυτά τα tips θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς κατάλληλα για τις επισκέψεις φέτος τα Χριστούγεννα 

Δεν ξέρω αν το έχεις συνειδητοποιήσει, αλλά τα Χριστούγεννα πλησιάζουν όλο και περισσότερο. Μαζί με εκείνα έρχονται και οι όλο και συχνότερες επισκέψεις στο σπίτι από φίλους, συγγενείς και συναδέλφους. Μέσα στο καθημερινό τρέξιμο δηλαδή, πρέπει τώρα να έχεις στο μυαλό σου και το συμμάζεμα και το καθάρισμα του σπιτιού.

Μην αγχώνεσαι όμως, γιατί ακόμα και αν δεν έχεις χρόνο, αυτά τα 5 cleaning tips είναι ό,τι χρειάζεσαι για να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται πιο καθαρό από ποτέ.

Ξεσκόνισε τα διακοσμητικά

Η σκόνη που συσσωρεύεται στα διακοσμητικά σε κάθε χώρο του σπιτιού, είναι άκρως ενοχλητική, ειδικότερα κατά την περίοδο των εορτών. Πριν προχωρήσεις, λοιπόν, σε οτιδήποτε άλλο, καλό είναι να ξεσκονίσεις προσεκτικά τα διακοσμητικά και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια με ένα βρεγμένο πανί.

Δώσε έμφαση στην είσοδο του σπιτιού

Αυτός ο πολυσύχναστος χώρος μπορεί γρήγορα να γίνει ακατάστατος, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Και όπως και να το κάνουμε είναι σημαντικό η είσοδος του σπιτιού να προδιαθέτει θετικά τους επισκέπτες. Μπορείς να διακοσμήσεις αυτό το σημείο με ένα όμορφο χαλί της επιλογής σου, συνδυαστικά με εορταστικά διακοσμητικά. Καλό είναι να δημιουργήσεις και ένα μέρος στην είσοδο όπου οι επισκέπτες θα κρεμάσουν τα παλτά τους.

Χάρισε μια νότα φρεσκάδας στο μπάνιο

Τοποθέτησε καθαρές, φρέσκες πετσέτες, ανανέωσε το χαρτί τουαλέτας και γενικότερα εφοδίασε το μπάνιο που θα χρησιμοποιούσουν οι επισκέπτες με όλα τα απαραίτητα.

Τίναξε τα μαξιλάρια

Αν θέλεις να προετοιμάσεις σωστά το σπίτι σου ενόψει των εορτών, πρέπει να δώσεις έμφαση στα πάντα, ακόμα και στα μαξιλάρια. Αν περιμένεις επισκέψεις και σκοπεύετε να καθίσετε στο σαλόνι, τα μαξιλάρια στους καναπέδες και τις πολυθρόνες πρέπει να είναι καθαρά. Μπορείς να τα βγάλεις λίγο στο μπαλκόνι και να τα χτυπήσεις ελαφρά για να φύγει η σκόνη.

Κάνε το σπίτι να μυρίζει καθαριότητα

Οι άνθρωποι πάντα θυμούνται το άρωμα. Ακόμα και να έχεις καθαρίσει το σπίτι, αν δεν μυρίζει όμορφα, μπορεί στο τέλος να μην έχει καμία σημασία. Η μυρωδιά μπορεί πραγματικά να αλλάξει το πώς αισθάνεται κάποιος όταν επισκέπτεται ένα σπίτι. Μια εύκολη λύση είναι τα αρωματικά κεριά ή ακόμη και ένα άρωμα εσωτερικού χώρου.