HOME SWEET HOME

Nordic Deco: Πώς θα μετατρέψεις το σπίτι σου σε ένα σκανδιναβικό χριστουγεννιάτικο καταφύγιο


Νατάσσα Σχοινά

17 Νοεμβρίου 2023

Nordic Deco: Πώς θα μετατρέψεις το σπίτι σου σε ένα σκανδιναβικό χριστουγεννιάτικο καταφύγιο
Όλες οι λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά τα φετινά Χριστούγεννα και θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις την πιο cosy Xmas ατμόσφαιρα στο σπίτι σου

Επιτέλους, ήρθε η εποχή που όλα γύρω σου έχουν αρχίσει να «ντύνονται» γιορτινά. Αναρίθμητα φωτάκια στολίζουν τους δρόμους και τα μαγαζιά. Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια ηχούν ήδη στο μυαλό σου και οι σκέψεις σχετικά με το τι θα κάνεις τις γιορτινές μέρες που έρχονται σιγά-σιγά μετατρέπονται σε αυτό που σε γεμίζει ενθουσιασμό την κάθε μέρα. Μέσα σε όλο αυτό το γιορτινό κλίμα, πολύ βασική σου προτεραιότητα είναι να στολίσεις το σπίτι σου με τον πιο υπέροχο τρόπο. Να περνάς ξεχωριστές στιγμές με τους αγαπημένους σου στη στολισμένη τραπεζαρία ή απλά να γυρίζεις από τη δουλειά και να διαβάζεις για 100η φορά το «A Christmas Carol» περιτριγυρισμένη από όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που θα φέρουν Xmas διάθεση στον χώρο σου.

Το «μυστικό» είναι ένα για την απόλυτη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και έρχεται κατευθείαν από τη σκανδιναβική φιλοσοφία του «hygge». Το «hygge» δεν έχει ακριβή αντίστοιχη λέξη στα ελληνικά, αλλά ουσιαστικά περιγράφει έναν τρόπο ζωής που εστιάζει στην άνεση, την ευτυχία, και την απλότητα. Όταν αυτό συνδυάζεται με το Xmas mood, το αποτέλεσμα είναι απλά μαγικό και ποιος καλύτερος προορισμός να το πετύχεις από το JYSK και τη νέα του συλλογή Nordic Mood που είναι εξοπλισμένη με όλα όσα θα χρειαστείς, από έλατα μέχρι καλικάντζαρους, από κλασικό κόκκινο και πράσινο μέχρι γήινα χρώματα και στοιχεία, για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε ένα σκανδιναβικό χριστουγεννιάτικο καταφύγιο.

Παρακάτω θα δεις πώς θα τα καταφέρεις.

#1 Κάνε τον καναπέ πρωταγωνιστή των Χριστουγέννων

Jenny.Gr

Το σαλόνι είναι ο χώρος του σπιτιού που τραβάει περισσότερο τα βλέμματα και ο καναπές είναι ο «βασιλιάς» του. Εκεί χαλαρώνεις τα απογεύματα, εκεί πίνεις καφέ με τους φίλους σου, εκεί απολαμβάνεις στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, ειδικά μία περίοδο όπως αυτή των Χριστουγέννων που έχει δημιουργηθεί για συγκεντρώσεις. Οπότε, δώσε του την έμφαση που του αξίζει. Επίλεξε μερικά χριστουγεννιάτικα μαξιλάρια, με δεντράκια, ευχές, ταράνδους ή ό,τι άλλο προτιμάς εσύ, για να θέσεις τις σωστές χριστουγεννιάτικες βάσεις. Πρόσθεσε και ένα χουχουλιάρικο ριχτάρι που θα κάνει ακόμα πιο cozy τον χώρο και θα σε σκεπάζει κάθε φορά που σε παίρνει ο ύπνος βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά, και είσαι έτοιμη!

#2 Δημιούργησε την πιο Xmas classy τραπεζαρία

Jenny.Gr

Οι γήινες αποχρώσεις είναι η διαχρονικά safe επιλογή για να έχεις το πιο τέλειο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα γενικά στους χώρους του σπιτιού σου, πόσο μάλλον στην τραπεζαρία. Δεν είναι μόνο το κόκκινο και το πράσινο που «σημαίνουν» Χριστούγεννα, αλλά και το λευκό, το ασημί ή το χρυσό. Ένα τραπεζομάντηλο με διακριτικά χριστουγεννιάτικα σχέδια ή ένα τραπεζομάντηλο μέσης που πάντα δίνει chic points είναι η Xmas αρχή που χρειάζεσαι. Συνδύασέ τα με σουπλά σε σχήματα που αξιοποιούν τα στοιχεία της φύσης και το αποτέλεσμα θα είναι σαν να το έχει φτιάξει επαγγελματίας.

#3 Φτιάξε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα ξεχωριστά στολίδια για τα οποίο θα μιλούν όλοι

Jenny.Gr

Εντάξει, ναι. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι πολύ βασικό στοιχείο των Χριστουγέννων στο σπίτι σου. Είτε έχεις χώρο και επιλέξεις ένα μεγάλου μεγέθους είτε προτιμάς τις πιο μικρές, πρακτικές και cute προτάσεις, μπορείς να «παίξεις» με τα στολίδια που θα το στελεχώσουν. Όσο ωραίες κι αν είναι οι κλασικές επιλογές με τις μπάλες, εμείς σου προτείνουμε φέτος να τολμήσεις με την παραδοσιακή σκανδιναβική πλεκτή καρδιά, στολίδια σε σχήμα αγγέλου ή αστεριού 8 ακτινών. Έτσι, θα διαφοροποιηθείς από τους υπόλοιπους και θα έχεις το δέντρο για το οποίο θα μιλούν όλοι!

#4 Αξιοποίησε την παραμυθένια δύναμη που έχουν τα φωτάκια

Jenny.Gr

Τίποτα δε φωνάζει «Χριστούγεννα» όπως τα φωτάκια. Τα φώτα συμβολίζουν το φως και τη ζεστασιά και, ακόμα και κανένα άλλο χριστουγεννιάτικο στολίδι να μην έχει ένας χώρος, είναι αρκετά για να σε βάλουν στην αντίστοιχη διάθεση. Τα φωτάκια δεν είναι μόνο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά αποτελούν την τέλεια συντροφιά για κάθε τι μέσα στο σπίτι. Τοποθέτησε μία γιρλάντα με φωτάκια γύρω από την πόρτα του δωματίου ή στα ράφια του τοίχου για να τονίσεις και να φωτίσεις τις γωνίες. Επιπλέον, μπορείς να βρεις διάφορα Xmas αντικείμενα που περιλαμβάνουν φωτισμό, όπως δεντράκι, κλαδιά ή η παραδοσιακή σκανδιναβική αψίδα των κεριών, για να τα τοποθετήσεις από το τραπεζάκι του καφέ μέχρι το κομοδίνο σου ή δίπλα στην τηλεόραση.

#5 Φέρε τα Χριστούγεννα στο πρωινό σου

Jenny.Gr

Να ξυπνάς και να νιώθεις Χριστούγεννα... Τι υπέροχο! Και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα, αν σκεφτείς ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνεις όταν ξυπνάς είναι να πίνεις τον καφέ σου και να παίρνεις πρωινό. Χριστουγεννιάτικες κεραμικές κούπες σε εορταστικά μοτίβα και matching μπολ για τα δημητριακά σου θα φέρνουν κατευθείαν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου το πρωί. Αν θες να το πας ένα βήμα παραπέρα, επίλεξε και χριστουγγενιάτικα δοχεία αποθήκευσης για την απόλυτη εορταστική νότα στην κουζίνα σου.

#6 Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Jenny.Gr

Για να ολοκληρώσεις τη σούπερ εορταστική διακόσμηση του σπιτιού σου, πρόσθεσε μικρές λεπτομέρειες διάσπαρτα στους χώρους. Για παράδειγμα, ένα χριστουγεννιάτικο ξωτικό ακριβώς μπροστά στο παράθυρο, ένα ξύλινος καρυοθραύστης στη βιβλιοθήκη και μία βάση κεριού σε σχήμα αστεριού που θα στολίσει φανταστικά το χριστουγεννιάτικο δείπνο, είναι ό,τι πρέπει.

Τα Χριστούγεννα είναι η κατεξοχήν εποχή που η διακόσμηση του σπιτιού έχει την τιμητική της. Φέτος, όμως, ετοιμάσου να το ζήσεις πιο ξεχωριστά από ποτέ. Με τη βοήθεια του JYSK, θα δημιουργήσεις την πιο «ζεστή», εορταστική ατμόσφαιρα και θα κάνεις το σπίτι σου να μοιάζει σαν βγαλμένο από κάποιο σκανδιναβικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

Advertorial