HOME SWEET HOME HOME TIPS

Θες το σπίτι σου να μυρίζει πάντα φρεσκάδα; 5 τρόποι να το καταφέρεις


JTeam

14 Οκτωβρίου 2023

Θες το σπίτι σου να μυρίζει πάντα φρεσκάδα; 5 τρόποι να το καταφέρεις
pexels
Δοκίμασε τα παρακάτω tips και το προσωπικό σου καταφύγιο θα μυρίζει όλη μέρα φανταστικά

Αν ξεκλέβεις πάντα χρόνο για να ασχολείσαι με την καθαριότητα του σπιτιού, τουλάχιστον πρέπει να ακολουθείς τις σωστές τεχνικές. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορεί να καθαρίζεις κάθε κρυμμένο και δύσβατο σημείο του σπιτιού σου αλλά να μην καταφέρνεις ποτέ να το κάνεις να μυρίζεις όμορφα. Μάλιστα, στην προσπάθεια να τελειώνεις σε σύντομο χρόνο την καθαριότητα, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιείς μεθόδους που μοιάζουν αποτελεσματικές, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν το σπίτι πιο βρώμικο.

Τα παρακάτω tips αν θες ένα σπίτι που να μυρίζει πάντα φανταστικά, θα σου φανούν σωτήρια. Θα ξέρεις ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε ένα αρωματικό καταφύγιο αλλά αντί να ανάψεις κεριά και να τοποθετήσεις παντού αρωματικά σπρέι χώρου, μπορείς να δοκιμάσεις για διαφορά τα παρακάτω.

Jenny.Gr
pexels

Αξιοποίησε τα αρωματικά φακελάκια από τις ντουλάπες

Σταμάτησαν να μυρίζουν τα αρωματικά φακελάκια στις ντουλάπες σου; Ανανέωσε τα εύκολα στάζοντας επάνω 2-3 σταγόνες αιθέρια έλαια και ξανατοποθέτησέ τα στην ντουλάπα. Κάθε φορά που θα την ανοίγεις, ένα φανταστικό άρωμα θα διαχέεται στο δωμάτιο. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και σε άλλους χώρους.

Βάλε αρωματικό αυτοκινήτου στους κάδους

Μπορείς να το κρεμάσεις από οποιαδήποτε σημείο. Ιδανική θέση μπορεί να είναι ο κάδος σκουπιδιών του μπάνιου ή της κουζίνας. Μετά τα σημεία που θα το έχεις τοποθετήσει, θα μυρίζουν πιο υπέροχα από ποτέ.

Δημιούργησε ένα DIY αρωματικό σπρέι χώρου με το αγαπημένο σου μαλακτικό

Αντί να ψεκάσεις τους χώρους του σπιτιού με έτοιμα αρωματικά σπρέι, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου αρωματικό, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα το αγαπημένο σου μαλακτικό. Πώς; Σε ένα μικρό βαζάκι βάλε λίγο βαμβάκι και ρίξε από πάνω λίγο μαλακτικό ρούχων. Ανανέωσέ το κάθε 3-4 μέρες.

Jenny.Gr
pexels

Σιγόβρασε μερικά λεμόνια

Τοποθέτησε λίγα κομμένα λεμόνια σε μια κατσαρόλα και άφησε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για ώρες. Τα αρώματα που θα βγάλουν, θα είναι μεθυστικά για τον χώρο σου που θα μυρίζει στο τέλος σαν ένας ολάνθιστος κήπος.

Βάλε λίγη βανίλια σε ένα μπολ

Ώρα για λίγη βανίλια μέσα σε μπολ ή τασάκια. Έτσι το άρωμά της θα διαχέεται στον χώρο, προσφέροντας νότες φρεσκάδας σε όλα τα δωμάτια. Μια δοκιμή θα σε πείσει και θα σε κάνει να μην αποχωρίζεσαι τη χρήση της.