HOME SWEET HOME HOME TIPS

Νομίζετε ότι καθαρίζετε το σπίτι; 3 βασικά λάθη που το αφήνουν πιο βρώμικο


JTeam

22 Μαρτίου 2022

Νομίζετε ότι καθαρίζετε το σπίτι; 3 βασικά λάθη που το αφήνουν πιο βρώμικο
Αφού αφιερώνουμε χρόνο στην καθαριότητα του σπιτιού, τουλάχιστον ας την κάνουμε σωστά

Αν έπρεπε να περιγράψουμε την ιδανική μέρα, μάλλον δε θα μιλούσαμε για δουλειές του σπιτιού – εκτός κι αν ήμασταν η Monica από τα Φιλαράκια. Είναι αγγαρεία, θέλουμε να ξεμπερδεύουμε όσο γρηγορότερα γίνεται, όμως γνωρίζουμε καλά ότι είναι απαραίτητη.

Στην προσπάθεια να τελειώνουμε σε σύντομο χρόνο την καθαριότητα, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιούμε μεθόδους που μοιάζουν αποτελεσματικές, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν το σπίτι πιο βρώμικο από πριν. Παρακάτω, θα δούμε τα 3 βασικά λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε.

Το παρακάνουμε με τα καθαριστικά προϊόντα

Αν χρησιμοποιούμε μεγαλύτερες ποσότητες απ’ όσο χρειάζεται, δεν πρόκειται να κάνουμε το σπίτι καθαρότερο. Μάλιστα, αν μείνουν υπολείμματα προϊόντος, θα παγιδευτεί περισσότερη σκόνη και οι επιφάνειες θα καταλήξουν πιο βρώμικες από πριν.

Αφήνουμε το ξεσκόνισμα για το τέλος

Μερικές φορές, το ξεσκόνισμα μοιάζει με την τελική πινελιά. Δεν είναι καλή ιδέα να το αντιμετωπίζουμε έτσι, όμως, γιατί η σκόνη μεταφέρεται στο σφουγγαρισμένο πάτωμα και χαλάει όλη την καλή δουλειά που κάναμε.

Παραγεμίζουμε το πλυντήριο πιάτων

Αν είμαστε τυχεροί και έχουμε πλυντήριο, καλό είναι να μην το γεμίζουμε με πιάτα και μαχαιροπίρουνα – νομίζουμε πως θα κάνουμε οικονομία και πως θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί, αλλά τα πράγματα δεν καθαρίζονται όπως πρέπει και είναι πιθανότερο να προκαλέσουμε βλάβη στη συσκευή.