ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ενίσχυσε την ένταση και τη διάρκεια του αρώματός σου, με αυτές τις πολύτιμες συμβουλές


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

26 Οκτωβρίου 2023

Ενίσχυσε την ένταση και τη διάρκεια του αρώματός σου, με αυτές τις πολύτιμες συμβουλές
IG @rosiehw
Πώς να εφαρμόζεις το άρωμά σου για να το διαχέεται σωστά στο δέρμα και να έχει διάρκεια

Το άρωμα είναι ένα ξεχωριστό προϊόν ομορφιάς. Πολλές γυναίκες ενδέχεται να μην φροντίζουν το δέρμα τους όσο θα έπρεπε. Μπορεί επίσης, να μην αγαπούν το μακιγιάζ ή να μην είναι στις προτεραιότητές τους καθημερινά. Δεν φεύγουν ποτέ από το σπίτι όμως χωρίς να αρωματιστούν-είναι η απόλυτη κίνηση αυτοπεποίθησης.

Αν είσαι κι εσύ μια από εκείνες, σίγουρα θα σε απασχολούν κάποια βασικά ερωτήματα: Σε ποιες περιοχές πρέπει να ψεκάζεις το άρωμά σου; Πώς να δώσεις παράταση στη διάρκεια της μυρωδιάς του; Ποια λάθη να αποφύγεις;

Εδώ, θα βρεις τις απαντήσεις για όλες τις ερωτήσεις που έχεις σχετικά με την εφαρμογή του αγαπημένου σου αρώματος.

Ψέκασε το άρωμα σε στρατηγικά σημεία

Η Coco Chanel είχε συμβουλέψει να φοράμε άρωμα σε όλα τα μέρη που θέλουμε να μας φιλήσουν. Και αυτό είναι πράγματι μια πολύ ωραία συμβουλή. Ψέκασε το άρωμα σε απόσταση 10 έως 20 cm από το δέρμα, σε κάθε σημείο παλμού του σώματός σου: η θερμότητα που εκπέμπεται από αυτό θα δεκαπλασιάσει τη διάχυσή του.

Τα σημεία αυτά είναι: στην άκρη του λαιμού (και στις δύο πλευρές), στη βάση του αυτιού, στη γραμμή των μαλλιών, στην κοιλότητα του στήθους, στους καρπούς των χεριών, στην εσωτερική πλευρά των αγκώνων.
Αν επιθυμείς ακόμα πιο έντονη διάχυση, δημιούργησε ένα σύννεφο αρώματος στον αέρα και πέρασε μέσα από αυτό, για να τυλιχθείς σε ένα φίνο πέπλο αρώματος.

Εστίασε σε παραλλαγές του αγαπημένου σου αρώματος

Πολλές εταιρείες συμπληρώνουν το άρωμα με το αντίστοιχο σαπούνι, λοσιόν σώματος, ενυδατική κρέμα, hair mist, ακόμα και αποσμητικό. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεις την ένταση και τη διάρκεια του αρώματός σου.

Ψέκαζε το άρωμά σου σε καλά ενυδατωμένο δέρμα

Τα μόρια του αρώματος προσκολλώνται στο ενυδατικό προϊόν, επομένως το άρωμα διαρκεί περισσότερο όλη την ημέρα.

Μην τρίβεις το άρωμά σου

Το πρώτο αντανακλαστικό όταν δοκιμάζουμε ένα άρωμα είναι να το ψεκάσουμε στους καρπούς μας και μετά να τους τρίψουμε μαζί για να απλώσουμε το άρωμα. Πρόκειται όμως για μια πολύ λανθασμένη κίνηση. Η τριβή που δημιουργείται θερμαίνει το δέρμα, το οποίο παράγει φυσικά ένζυμα που τροποποιούν την εξέλιξη του αρώματος.

Αρωμάτισε τα ρούχα σου

Αυτή είναι μια αμφιλεγόμενη συμβουλή, γιατί κανένα μέσο δεν είναι καλύτερο από το δέρμα για να αναδείξει πλήρως τις δυνατότητες ενός αρώματος. Ωστόσο, το να αρωματίζεις τα ρούχα σου, ειδικά το φθινόπωρο και τον χειμώνα, παραμένει ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσεις το άρωμά σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.