HOME SWEET HOME

Πώς θα δημιουργήσεις την πιο cozy γωνιά για διάβασμα στο σπίτι


Ερασμία Αρβανιτά

4 Δεκεμβρίου 2023

Πώς θα δημιουργήσεις την πιο cozy γωνιά για διάβασμα στο σπίτι
Pexels/ Rahime Gül
Αν αγαπάς το διάβασμα και σου αρέσουν οι αλλαγές στο σπίτι, τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα

Γυρνάς σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά. Το μόνο που θέλεις είναι να χαλαρώσεις πίνοντας ένα ποτήρι κρασί και απολαμβάνοντας το αγαπημένο σου βιβλίο που εδώ και καιρό έχεις αφήσει στη μέση. Αλλά δεν βρίσκεις τον κατάλληλο χώρο στο σπίτι σου, εκείνο τον χώρο όπου απευθείας θα νιώσεις γαλήνη και ζεστασιά. Μην ανησυχείς, όμως, γιατί έχουμε τη λύση.

Ακόμη κι αν μένεις σε ένα μικρό διαμέρισμα, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσεις μια πραγματικά χαλαρωτική και ζεστή γωνία για να περνάς παρέα με τα αγαπημένα σου βιβλία. Οι συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις ποικίλλουν, αλλά σίγουρα υπάρχουν μερικά βήματα-«κλειδιά» για να φτιάξεις στη στιγμή την πιο cozy γωνία για διάβασμα στο σπίτι.

Επίλεξε το σωστό σημείο

Πριν ξεκινήσεις να κάνεις το οτιδήποτε, χρειάζεται να βρεις το ιδανικό σημείο στο σπίτι, για να δημιουργήσεις την πιο cozy γωνία για διάβασμα. Αυτή η γωνία θα μπορούσε να είναι δίπλα στο αγαπημένο σου παράθυρο, όπου μπαίνει άπλετο φυσικό φως ή δίπλα στο τζάκι. Όποιο σημείο κι αν επιλέξεις, βεβαιώσου ότι εκεί θα μπορείς να χαλαρώσεις και να αποσυνδεθείς από τους όποιους περισπασμούς.

Βρες μια μικρή, αλλά αναπαυτική πολυθρόνα

Αφού επιλέξεις το κατάλληλο σημείο, σειρά έχει η πολυθρόνα, που εκτός από μικρή και όμορφη, χρειάζεται να είναι και άνετη. Η επιλογή της κατάλληλης πολυθρόνας είναι ένα σημαντικό βήμα για να νιώθεις όμορφα τις ώρες που θα περνάς εκεί διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο. Πάντως, να ξέρεις ότι μια μικρή πολυθρόνα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ πιο αναπαυτική από μια πολυθρόνα που είναι μεγαλύτερη, αλλά όχι εργονομικά σχεδιασμένη.

Βάλε τα αγαπημένα σου διακοσμητικά

Jenny.Gr
Pexels/ Mayıs

Εκτός από ήσυχη και άνετη, η πιο cozy γωνία για διάβασμα στο σπίτι, πρέπει να αποπνέει και μια ζεστασιά. Αυτό μπορείς να το επιτύχεις εύκολα, τοποθετώντας διακοσμητικά όπως μικρά βάζα ή αρωματικά κεριά σε ένα μικρό τραπεζάκι. Ίσως και κάποιο φυτό εσωτερικού χώρου. Με λίγη φαντασία, μπορείς να κάνεις αυτή τη γωνία το αγαπημένο σου σημείο στο σπίτι.

Επίλεξε τον κατάλληλο φωτισμό

Ο σωστός φωτισμός είναι απαραίτητος. Καλό είναι να στοχεύεις σε απαλό, ζεστό φωτισμό που δημιουργεί μια cozy ατμόσφαιρα. Αν το σημείο που έχεις επιλέξει βρίσκεται κοντά σε παράθυρο και έχει άπλετο φυσικό φως, δεν χρειάζεται να καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια. Πάντως, είναι ωραίο να τοποθετήσεις ένα επιτραπέζιο φωτιστικό ή φωτιστικό δαπέδου.

Πρόσθεσε τη δική σου πινελιά

Για να γίνει αυτή η γωνία μοναδική για σένα, το να προσθέσεις τις προσωπικές σου πινελιές είναι ζωτικής σημασίας. Σκέψου ότι θέλεις να δημιουργήσεις έναν χώρο όπου θα χαλαρώνεις και θα ηρεμείς παρέα με ένα – ή πολλά βιβλία. Τι λείπει; Μπορεί να λείπουν μερικές φωτογραφίες που σου δίνουν χαρά ή μπορεί να λείπουν μικρά διακοσμητικά από ταξίδια που έχεις κάνει.