WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αυτή είναι η δραστηριότητα που βρίσκουν αναπάντεχα σέξι οι περισσότεροι άνθρωποι - Όσα είπε διάσημη ψυχολόγος


JTeam

17 Νοεμβρίου 2023

Αυτή είναι η δραστηριότητα που βρίσκουν αναπάντεχα σέξι οι περισσότεροι άνθρωποι - Όσα είπε διάσημη ψυχολόγος
Μήπως να αρχίσεις περισσότερο διάβασμα;

Έχουμε ακούσει ξανά και ξανά πως το κυρίαρχο σεξουαλικό όργανο είναι ο εγκέφαλος. Και αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται μέσα από χιλιάδες παραδείγματα -καθώς για να θεωρήσουμε κάποιον ελκυστικό, χρειάζεται πρώτα να τον θαυμάσουμε, και να μας εντυπωσιάσει.

Το νέο slogan της Ένωσης Εφημερίδων Αμερικής, είναι: “To διάβασμα είναι η νέα πιο σεξι δραστηριότητα”, και όλα δείχνουν πως έχει δίκιο. Το ότι η ανάγνωση είναι σέξι, επιβεβαιώνεται και από έρευνες ψυχολόγων, αλλά και μέσα από συγγραφικά έργα.

"Κάποιος απορροφημένος στο βιβλίο του, πέρα από έξυπνος και ευγενικός, δείχνει και ιδιαίτερα ελκυστικός".

Jenny.Gr

Η επιβεβαίωση έρχεται από έρευνα που έγινε σε δηλαδή dating app. Σύμφωνα με την eHarmony, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα προφίλ των χρηστών που ανέφεραν την ανάγνωση ως ένα από τα χόμπι τους ήταν πιο ελκυστικά για το αντίθετο φύλο.

υγκεκριμένα, τα στοιχεία αποκάλυψαν ότι οι άνδρες που ανέφεραν το διάβασμα ως ένα από τα ενδιαφέροντά τους λάμβαναν 19% περισσότερα μηνύματα, ενώ για τις γυναίκες το ίδιο ποσοστό περιοριζόταν στο 3%.

“Η ανάγνωση είναι πραγματικά μια δραστηριότητα που ασκεί γοητεία στους άλλους και θεωρείται -όσο περίεργο κι αν φαίνεται- σέξι”, αναφέρει ψυχολόγος στην έρευνα. Σύμφωνα με τη συγγραφέα Τζάνετ Γουίντερσον, το διάβασμα είναι σέξι γιατί «η αίσθηση που αποπνέει είναι αυτή της απόλυτης συγκέντρωσης και τίποτα δεν είναι πιο σέξι από αυτό».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.