REAL LIFE TRUE STORIES

Hot Boy Reader: Η εποχή των ωραίων και έξυπνων ανδρών έφτασε. Και είμαστε έτοιμοι


Στεφανία Παπαδημητρίου

14 Φεβρουαρίου 2023

Hot Boy Reader: Η εποχή των ωραίων και έξυπνων ανδρών έφτασε. Και είμαστε έτοιμοι
Η νέα εποχή είναι εδώ και για μία ακόμη φορά, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει το TikTok

Μπαίνω στο μετρό, ανοίγω την tote bag, βγάζω από μέσα το βιβλίο μου (αν έπαιζα σε ταινία θα ήταν κλασική λογοτεχνία, κάτι στα γαλλικά, ένας Κούντερα, τέλος πάντων) και κοιτώ γύρω μου, να δω αν όλοι προσέχουν το μυστηριώδες μαυροντυμένο κορίτσι με τα ακουστικά. Και ξέρω πως δεν είμαι η μόνη – έτσι είναι οι περισσότεροι άνθρωποι που διαβάζουν δημόσια, ας είμαστε ειλικρινείς. Ναι, θα χαθούμε στις σελίδες, αλλά στην αρχή θέλουμε το βλέμμα, και το να συμμετέχεις στο κίνημα Reading While Hot (RWH για συντομία) είναι απόλυτα εντάξει, τώρα περισσότερο από ποτέ.

Τα μεγαλύτερα It Girls εκεί στην Αμερική το κάνουν – η Kaia Gerber έχει λέσχη βιβλίου, η Kendall Jenner είναι φαν της εναλλακτικής λογοτεχνίας και ο κόσμος σοκάρεται που είναι έξυπνες και όμορφες ταυτόχρονα (ξέρω, είναι αλλόκοτο και σπάνιο, αλλά συμβαίνει).

Τώρα, το αφήγημα αλλάζει και έρχονται οι ωραίοι άνδρες να δείξουν σε όλους τον πλούσιο εσωτερικό τους κόσμο. Και ένα νέο κίνημα, το Hot Boy Reader, είναι εδώ, με πρωτεργάτη τον Jacob Elordi.

Ο Jacob Elordi έχει διαβάσει Donna Tartt, Sartre, Όμηρο (τον γνωστό) και το έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις. Τώρα, όλο και περισσότεροι celebrities βγάζουν προς τα έξω τον book lover που κρύβουν μέσα τους. Ο Noah Centineo πρόσφατα έγραψε κάτω από φωτογραφία του στο Instagram πως είχε μόλις τελειώσει το «Infinite Jest» του David Foster Wallace. O Chet Hanks φλεξάρει στα stories του πως διαβάζει τον «Γυάλινο Κώδωνα» της Sylvia Plath. Ο Channing Tatum όχι απλώς διαβάζει, αλλά γράφει μυθιστόρημα, ενώ έχει ήδη γράψει παιδικό βιβλίο.

Στην άνοδο της τάσης αυτή έχει μεγάλη ευθύνη έχει, όπως πάντα, το TikTok. Στο #booktok βλέπουμε την αγάπη για τους άνδρες που διαβάζουν και είμαστε εδώ για αυτό.

@gobookish 💍? 😮‍💨 #booktok #fyp #menwhoread #readerproblems #bookworms #booklovers #menreading #books #menreadingissohot #romance #bookboys #hot #foryoupage #booksoftiktok #bookmen #fictionalmen ♬ original sound - <33

@paigejanet #booktok #foryou ♬ original sound - soffi

@oliviahillxoxo When you go to the cafe and he just starts reading <33 #booktok #rorygilmore ♬ Cigarettes out the Window - TV Girl

Φυσικά, τα tabloids τους συμπεριφέρονται όπως και στις πανέμορφες γυναίκες – δεν κάνουν μόνο thirst traps στα social media, αλλά όντως ξέρουν ανάγνωση – και αυτό, δυστυχώς, δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ. Αγαπημένος τους, ο Riz Ahmed, ο οποίος φαίνεται να αγαπά τόσο τις λέξεις που όχι απλώς παντρεύτηκε συγγραφέα, αλλά της έκανε πρόταση γάμου παίζοντας Scrabble. Ναι, μπήκαμε στη Hot Boy Reader Era αλλά δεν είμαστε ακόμη στην εποχή που τα στερεότυπα αυτά θα χαθούν.

TAGS