HOME SWEET HOME

5 έξυπνα και οικονομικά tips για φαίνεται το σπίτι σου πιο κομψό


JTeam

1 Δεκεμβρίου 2023

5 έξυπνα και οικονομικά tips για φαίνεται το σπίτι σου πιο κομψό
Unsplash/ Minh Pham
Για εσένα που θέλεις να δώσεις έναν νέο αέρα στο σπίτι σου 

Ακόμα και οι μικρές αλλαγές σε έναν χώρο, και στην προκειμένη περίπτωση σε ένα σπίτι, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Κάποια πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα και μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, χωρίς να χρειάζεται να αδειάσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Μερικά λουλούδια, λίγες πινελιές τέχνης και κάποιες ακόμα λεπτομέρειες, μπορούν να αναβαθμίσουν απευθείας το σπίτι σου, κάνοντάς πιο κομψό. Ακολουθούν 5 έξυπνα tips που μπορείς να ακολουθήσεις.

Δώσε έμφαση στον φωτισμό

Ο σωστός φωτισμός είναι το παν για να φαίνεται το σπίτι ή ο χώρος σου πιο κομψός. Ουσιαστικά, είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί κανείς μόλις μπαίνει κάπου. Ο καλός φωτισμός μπορεί να «αγκαλιάσει» αμέσως το σπίτι από μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Αναλόγως με τα vibes που θέλεις να δημιουργήσεις, μπορείς είτε να παίξεις με τις αντιθέσεις είτε να κινηθείς σε ψυχρό ή ζεστό φωτισμό.

Πρόσθεσε μερικά διακοσμητικά

Αν θέλεις να δώσεις μια κομψή πινελιά στο σπίτι σου, αλλά αισθάνεσαι ότι δεν τα καταφέρνεις, ίσως φταίει το γεγονός ότι δεν προσθέτεις τα κατάλληλα διακοσμητικά. Είναι σημαντικό να δώσεις μια ταυτότητα στον χώρο, χωρίς φυσικά να υπερβάλλεις. Σκέψου το στιλ διακόσμησης που σε εκφράζει καλύτερα και ξεκίνησε να ψάχνεις (ή να φτιάχνεις) ό,τι σου αρέσει.

Μην ξεχνάς τα φρέσκα λουλούδια

Jenny.Gr
Unsplash/ Ellie Ellien

Τα φρέσκα λουλούδια και γενικότερα τα φυτά, κάνουν απευθείας ένα σπίτι να φαίνεται όμορφο, φωτεινό και κομψό. Έτσι, αν θέλεις να αναβαθμίσεις γρήγορα το σπίτι σου, τα φρέσκα λουλούδια είναι μια προσεγμένη λεπτομέρεια που πάντα θα κάνει τη διαφορά.

Πρόσθεσε μερικές πινελιές τέχνης

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται πιο «πολυτελές» είναι τοποθετώντας μερικές πινελιές τέχνης στους τοίχους. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να αγοράσεις πίνακες ζωγραφικής, μπορείς ακόμα και να φτιάξεις κάτι δικό σου ή να ενσωματώσεις στη διακόσμηση του σπιτιού ιδιαίτερα αντικείμενα, όπως έναν χειροποίητο καθρέφτη.

Κρύψε τα καλώδια

Τα καλώδια σε έναν χώρο μπορεί να γίνουν αρκετά κουραστικά. Αν και η πλήρης απαλλαγή από αυτά δεν είναι τόσο εύκολη πολλές φορές, μπορείς απλώς να κρύψεις τουλάχιστον όλα όσα σε εμποδίζουν. Η απόκρυψη των καλωδίων είναι μια μικρή αλλαγή που μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση οποιουδήποτε δωματίου και να αφαιρέσει την οπτική ακαταστασία, δίνοντας μια επιμελημένη αισθητική του σπιτιού.