ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Beauty secrets: Συμβουλές για λεία και απαλή επιδερμίδα στην περιοχή της μασχάλης


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

12 Μαΐου 2024

Beauty secrets: Συμβουλές για λεία και απαλή επιδερμίδα στην περιοχή της μασχάλης
IG @negin_mirsalehi
Δώσε τέλος σε ερεθισμούς μετά το ξύρισμα στις μασχάλες

Ο ήλιος μέρα με τη μέρα γίνεται ολοένα και πιο φωτεινός. Η θερμοκρασία όλο κι ανεβαίνει κι εμείς σταδιακά αφαιρούμε ρούχα από πάνω μας για τις καθημερινές εμφανίσεις μας. Τα ανοιξιάτικα μπλουζάκια με μανίκι ¾ αντικαθιστώνται από κοντομάνικα T-shirts, ενώ σύντομα θα φορέσουμε τα πρώτα αμάνικα tops της σεζόν. Συμπερασματικά, αυτή τη στιγμή είναι hot το κεφάλαιο στην ομορφιά που αφορά στο ξύρισμα στην περιοχή της μασχάλης.

Κατά γενικό κανόνα, είναι καλό να αποφεύγεις να ξυρίζεις καθημερινά την περιοχή της μασχάλης. Αντίθετα, δημιούργησε μια ρουτίνα που περιλαμβάνει το ξύρισμα μέρα παρά μέρα ή δύο φορές την εβδομάδα. Το προηγούμενο βράδυ, βεβαιώσου ότι οι μασχάλες σου είναι απόλυτα ενυδατωμένες.

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

Αν ξυρίζεσαι πολύ συχνά, θα πρέπει να αλλάζεις τακτικά το ξυραφάκι σου. Οι θαμπές ή σκουριασμένες λεπίδες του ξυραφιού μπορεί να οδηγήσουν σε τρίχες που αναπτύσσονται προς τα μέσα, μικρά κοψίματα, ή ακόμη και μόλυνση.

Πριν από το ξύρισμα, φρόντισε να κάνεις ένα απολαυστικό ζεστό ντους που θα ανοίξει τους πόρους της επιδερμίδας σου και η διαδικασία ξυρίσματος θα είναι πιο ανώδυνη και ασφαλής για το δέρμα σου. Αφού τελειώσεις το ξύρισμα, ξέπλυνε τις μασχάλες σου με κρύο νερό, το οποίο θα σφίξει ξανά τους πόρους σου.

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

Τα καθαριστικά δεν αφορούν μόνο στην επιδερμίδα του προσώπου. Ανάμεσα στα ξυρίσματα, είναι σημαντικό να πλένεις καλά τη συγκεκριμένη περιοχή: θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς τυχόν μυρωδιές και να απαλλαγείς από τα υπολείμματα που συσσωρεύονται από το αποσμητικό και το χνούδι του T-shirt.

Στο ντους, μετά τον καθαρισμό απολέπισε την περιοχή της μασχάλης, δημιουργώντας έτσι μια πιο ομαλή «διαδρομή» για το ξυράφι σου και αποτρέποντας τις τρίχες να φυτρώνουν προς τα μέσα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.