ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να καταπραΰνεις το αίσθημα κνησμού στα πόδια, μετά το ξύρισμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

17 Ιανουαρίου 2024

Πώς να καταπραΰνεις το αίσθημα κνησμού στα πόδια, μετά το ξύρισμα
IG @negin_mirsalehi
Ανακάλυψε τους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις την επιδερμίδα σου

Αν και μπορούμε όλες να συμφωνήσουμε ότι οι τρίχες στο σώμα είναι φυσιολογικές, οι περισσότερες από εμάς επιλέγουμε να τις αφαιρούμε. Ειδικά στα πόδια, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνουμε αυτό: αποτρίχωση με κερί, αποτρίχωση με λέιζερ κ.α., αλλά το ξύρισμα είναι αναμφίβολα η πιο δημοφιλής μέθοδος για την απαλλαγή του σώματος από τις τρίχες.

Πρόκειται για μια μέθοδο που είναι γρήγορη, άμεση και ανώδυνη. Αυτό βέβαια ισχύει μόνο μέχρι τη στιγμή που μπορεί να αισθανθείς κνησμό στα πόδια μετά το ξύρισμα. Αν και αυτό δεν είναι επώδυνο από μόνο του, η φαγούρα μετά το ξύρισμα δεν είναι καθόλου άνετη και μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητική.

Το ξύρισμα προκαλεί ερεθισμό των τριχοθυλακίων και μετά το ξύρισμα, οι τρίχες συνεχίζουν να αναπτύσσονται κάτω από το δέρμα, προκαλώντας έτσι ερεθισμό, κνησμό ή επώδυνα κόκκινα σπυράκια. Το λανθασμένος τρόπος ξυρίσματος, η θυλακίτιδα ή το έγκαυμα από το ξυράφι μπορεί επίσης να προκαλέσουν φαγούρα στο δέρμα μετά το ξύρισμα.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καλμάρεις την αίσθηση κνησμού στα πόδια μετά το ξύρισμα:

Χρησιμοποίησε λοσιόν σώματος χωρίς άρωμα

Συνήθως η φαγούρα στο δέρμα μετά το ξύρισμα οφείλεται σε χημικό ή μηχανικό ερεθισμό και εμφανίζεται πιο συχνά σε δέρματα με πιο εμφανή ωοθυλάκια. Σε αυτή την περίπτωση, το ξύρισμα μπορεί να είναι πολύ ερεθιστικό. Η εφαρμογή μιας λοσιόν σώματος χωρίς άρωμα μπορεί να ανακουφίσει το δέρμα από την αίσθηση κνησμού.

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

Άλλαζε τακτικά τη λεπίδα στο ξυραφάκι σου

Μια θαμπή λεπίδα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, να αυξήσει την πιθανότητα να εμφανιστεί έγκαυμα από ξυράφι και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε μολύνσεις, καθώς η λεπίδα δεν λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά και προκαλεί μικροκοψίματα στο δέρμα. Αλλάζοντας τακτικά τη λεπίδα του ξυραφιού σου, θα εξασφαλίσεις ότι θα έχεις το πιο απαλό ξύρισμα.

Ξέπλυνε, αλλά μην τρίβεις

Η κρέμα ή το τζελ ξυρίσματος που περισσεύει στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, ξηρότητα και κνησμό μετά το ξύρισμα. Επομένως, φρόντισε να ξεπλένεις καλά το δέρμα πριν βγεις από το ντους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.