ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η τέλεια πρωινή skincare ρουτίνα step by step


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

17 Ιανουαρίου 2024

Η τέλεια πρωινή skincare ρουτίνα step by step
IG @chloecleroux
Διατήρησε την πρωινή σου ρουτίνα περιποίησης απλή για να παραμείνεις συνεπής σε αυτή

Εάν θέλεις να διατηρήσεις το δέρμα σου όμορφο και νεανικό, υπάρχουν δύο βασικοί κανόνες που πρέπει να τηρείς σχεδόν ευλαβικά: Ο πρώτος είναι να χρησιμοποιείς υψηλής ποιότητας, αποτελεσματικά skincare συστατικά και ο δεύτερος είναι να τα εφαρμόζεις με συνέπεια. Ενώ η πρωινή και η βραδινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου είναι παρόμοιες, υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές όσον αφορά στα συστατικά που περιλαμβάνουν.

Ο στόχος της πρωινής ρουτίνας είναι να αναπληρώσεις την υγρασία και να προστατέψεις το δέρμα σου από στρεσογόνους παράγοντες με τους οποίους θα έρθει αντιμέτωπο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα συστατικά περιποίησης που πρέπει να εφαρμόζεις το πρωί

Ενώ κάθε πρωινή ρουτίνα περιποίησης διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο, κάποια συγκεκριμένα συστατικά μπορούμε και αξίζει να τα χρησιμοποιούμε όλες ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας μας.

Μια απλή πρωινή ρουτίνα περιποίησης δέρματος αποτελείται από ένα απαλό προιόν καθαρισμού, ορό βιταμίνης C, ενυδατική κρέμα και αντηλιακό. Να θυμάσαι πως όσο πιο απλή διατηρείς τη skinacare routine σου, τόσο πιο συνεπής μπορείς να είσαι στην εφαρμογή της.

Η πρωινή ρουτίνα περιποίησης step by step

Jenny.Gr
IG @chloecleroux

Βήμα 1: Ο καθαρισμός του πρόσωπό σου

Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα απολύτως καθαρό δέρμα, απαλλαγμένο από λιπαρότητα και υπολείμματα προιόντων που εφάρμοσες την προηγούμενη νύχτα.

Βήμα 2: Εφάρμοσε ένα αντιοξειδωτικό

Το δέρμα σου εκτίθεται σε ελεύθερες ρίζες όλη την ημέρα, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν πρώιμα σημάδια γήρανσης, όπως λεπτές γραμμές, ρυτίδες, χαλάρωση και υπερμελάγχρωση.

Ένας ορός σχεδιασμένος για την ημέρα - που θα πρέπει να περιέχει αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C, πράσινο τσάι ή ρεσβερατρόλη - θα πρέπει να εφαρμόζεται το πρωί, ώστε να μπορεί να προστατεύει το δέρμα σου όλη την ημέρα.

Βήμα 3: Εφάρμοσε την ενυδατική σου κρέμα

Η ενυδάτωση είναι το επόμενο βήμα της πρωινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σου. Αυτό βοηθά στην αναπλήρωση της χαμένης υγρασίας από το βράδυ και βοηθά στην προστασία της επιδερμίδας όλη την ημέρα.

Βήμα 4: Ολοκλήρωσε με αντηλιακό

Αφού δώσεις στην ενυδατική σου κρέμα λίγο χρόνο να απορροφηθεί πλήρως, εφάρμοσε το αντηλιακό σου. Αυτό είναι ένα αδιαπραγμάτευτο step της πρωινής ρουτίνας 365 ημέρες το χρόνο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.