CELEBRITIES

WeAreAllMonkeys: Το hashtag που έγινε trend στο Twitter


30 Απριλίου 2014

Ένα hashtag με αντιρατσιστικό χαρακτήρα!

Κάθε εμπόδιο για καλό λένε, και να που στην προκειμένη περίπτωση όχι μόνο για καλό δεν έγινε η ακατανόητη ενέργεια οπαδού να επιτεθεί ρατσιστικά στον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Dani Alves, πετώντας του μια μπανάνα, αλλά κάτι παραπάνω αφού ξεσήκωσε τα social media υψώνοντας ασπίδες προστασίας και δημιουργώντας αυτοσχέδια καμπάνια που σαρώνει και γίνεται trend!

Όλα ξεκίνησαν βέβαια από την ευρηματική κίνηση του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή να σηκώσει τη μπανάνα από τον αγωνιστικό χώρο και σαν να μην συμβαίνει τίποτα να την ξεφλουδίσει και να την φάει... Από εκεί και πέρα η ιστορία άρχισε να γράφεται με κεφαλαία γράμματα.

Το λιθαράκι του βέβαια έβαλε κι ένας έτερος Βραζιλιάνος και συμπαίκτης του τόσο στην Μπαρτσελόνα, όσο και στην Εθνική ομάδα της χώρας του καφέ, ο Neymar, ο οποίος έδωσε το... σύνθημα για την «έκρηξη» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Neymar, το βράδυ της Κυριακής ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία με το γιο του και μία μπανάνα στο χέρι, με το hashtag #weareallmonkeys (είμαστε όλοι μαϊμούδες) στα αγγλικά, τα πορτογαλικά, τα ισπανικά και τα καταλανικά.

Έκτοτε, ποδοσφαιριστές, προπονητές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, ακόμη και πρωθυπουργοί ακολούθησαν το παράδειγμά του. Δημοσίευσαν και εκείνοι με τη σειρά τους φωτογραφία με μία μπανάνα, δηλώνοντας «μαϊμούδες» και θέλοντας με αυτό τον ευρηματικό τρόπο να χτυπήσουν το ρατσισμό.

Δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο koolnews.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.