CELEBRITIES

Η Σελίν Ντιόν στο εξώφυλλο της γαλλικής Vogue: «Η ομορφιά είναι αυτό που υπάρχει μέσα μας, είναι τα όνειρά μας, είναι το σήμερα»


JTeam

23 Απριλίου 2024

Η Σελίν Ντιόν στο εξώφυλλο της γαλλικής Vogue: «Η ομορφιά είναι αυτό που υπάρχει μέσα μας, είναι τα όνειρά μας, είναι το σήμερα»
Vogue France/ Cass Bird
Η Σελίν Ντιόν έδωσε μια σπάνια συνέντευξη, στην οποία μιλάει για το πώς είναι σε αυτή τη φάση της ζωής της, για το σύνδρομο Stiff Person, αλλά και για την αποφασιστικότητά της να κάνει ένα δυνατό comeback

Το εξώφυλλο της γαλλικής Vogue για το τεύχος Μαΐου 2024 κοσμεί η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια, Σελίν Ντιόν, κάνοντας κάτι παραπάνω από μια «μεγάλη επιστροφή» στον καλλιτεχνικό κόσμο. Μετά την εμφάνισή της στα Grammy, τον περασμένο Φεβρουάριο, η Σελίν Ντίον έδωσε τώρα μια σπάνια συνέντευξη στη γαλλική Vogue, όπου μιλάει με ειλικρίνεια και χιούμορ για το πώς είναι σε αυτή τη φάση της ζωής της, για το σύνδρομο Stiff Person από το οποίο πάσχει, αλλά και για την αποφασιστικότητά της να κάνει ένα δυνατό comeback.

«Δεν έχω νικήσει την ασθένεια, είναι ακόμα μέσα μου και θα είναι για πάντα. Ελπίζω όμως ότι θα βρούμε ένα "θαύμα", έναν τρόπο να τη θεραπεύσουμε, αλλά προς το παρόν πρέπει να μάθω να ζω μαζί της», εξομολογείται αρχικά η ίδια. «Αυτή είμαι λοιπόν, τώρα, με το σύνδρομο Stiff Person. Πέντε φορές την εβδομάδα υποβάλλομαι σε αθλητική, σωματική και φωνητική θεραπεία. Δουλεύω τα δάχτυλα των ποδιών μου, τα γόνατά μου, τις γάμπες μου, τα δάχτυλά μου, το τραγούδι μου, τη φωνή μου. Τώρα πρέπει να μάθω να ζω με αυτό και να σταματήσω να αμφισβητώ τον εαυτό μου. Στην αρχή αναρωτιόμουν: "Γιατί εγώ; Πώς συνέβη αυτό; Τι έκανα; Εγώ φταίω γι' αυτό";», συνεχίζει.

Η ερμηνεύτρια, όμως, θεωρεί πως «η ζωή δεν σου δίνει απαντήσεις. Απλά, πρέπει να τη ζήσεις! Έχω αυτή την ασθένεια για κάποιο άγνωστο λόγο. Όπως το βλέπω, έχω δύο επιλογές. Είτε προπονούμαι σαν αθλήτρια και δουλεύω πολύ σκληρά, είτε σβήνω και τελειώνει, μένω σπίτι, ακούω τα τραγούδια μου, στέκομαι μπροστά στον καθρέφτη μου και τραγουδάω στον εαυτό μου».

«Έχω επιλέξει να δουλέψω με όλο μου το σώμα και την ψυχή, από την κορυφή ως τα νύχια, με την ιατρική ομάδα μου. Θέλω να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Στόχος μου είναι να ξαναδώ τον Πύργο του Άιφελ».

Η ίδια, σε αυτόν τον «αγώνα», αντλεί δύναμη από την οικογένειά της, τα παιδιά της, καθώς και από την αγάπη των θαυμαστών και της ομάδας της. «Οι άνθρωποι που πάσχουν από SPS μπορεί να μην είναι αρκετά τυχεροί ή να μην έχουν τα μέσα για να βρουν καλούς γιατρούς και καλές θεραπείες. Εγώ, έχω αυτά τα μέσα, και αυτό είναι ένα δώρο. Έχω, όμως, και αυτή τη δύναμη μέσα μου. Ξέρω ότι τίποτα δεν πρόκειται να με σταματήσει».

«Υπάρχει κάτι που δεν θα σταματήσει ποτέ, κι αυτό είναι η θέληση»

Στην ίδια συνέντευξη, η Σελίν Ντιόν αναφέρθηκε και στο πότε πιστεύει πως μπορεί να επιστρέψει στο τραγούδι. «Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Γιατί εδώ και τέσσερα χρόνια λέω στον εαυτό μου ότι "δεν πρόκειται να επιστρέψω, ότι είμαι έτοιμη, ότι δεν είμαι έτοιμη". Όπως έχουν τα πράγματα, δεν μπορώ να σταθώ εδώ και να σας πω: "Ναι, σε τέσσερις μήνες". Δεν ξέρω. Το σώμα μου θα μου το πει. Από την άλλη πλευρά, δεν θέλω να περιμένω. Είναι δύσκολο να ζεις από μέρα σε μέρα. Είναι δύσκολο, δουλεύω πολύ σκληρά και το αύριο θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Αύριο, είναι μια άλλη μέρα. Αλλά υπάρχει κάτι που δεν θα σταματήσει ποτέ, κι αυτό είναι η θέληση. Είναι το πάθος. Είναι το όνειρο. Είναι η αποφασιστικότητα».

Μεταξύ άλλων, η ερμηνεύτρια μίλησε και την καλλιτεχνική της διαδρομή, για το ότι ξεκίνησε μόλις σε ηλικία 5 ετών, και πως στα 15 εγκατέλειψε το σχολείο για να αφοσιωθεί στο τραγούδι. Πάντως, δεν μετανιώνει που δεν έζησε μια «φυσιολογική» παιδική ηλικία. «Δεν ξέρω τι σημαίνει κανονικότητα. Τι είναι φυσιολογικό; Πηγαίνεις στο σχολείο, φεύγεις από το σχολείο, βρίσκεσαι στη σκηνή, είναι κάτι άλλο, είναι το να μοιράζεσαι τον εαυτό σου με τον κόσμο, είναι συναίσθημα, είναι συγκλονιστικό, είναι ένας τρόπος έκφρασης».

«Ήταν ένα διαφορετικό είδος σχολείου. Είχα φίλους; Έχασα τίποτα; Δεν είχα ποτέ το χρόνο να τα έχω όλα αυτά. Οπότε δεν μπορώ να τα συγκρίνω. Έχω μετανιώσει για κάτι; Δεν ξέρω, δεν ξέρω και δεν με νοιάζει γιατί η σκηνή, η οικογένειά μου, τα παιδιά μου και τα τραγούδια μου με έχουν διδάξει όλα όσα ξέρω. Υπάρχει η ζωή, το σχολείο, οι τέχνες, το συναίσθημα, το πάθος, τα μυστικά, οι επιθυμίες, τα χαρίσματα. Οι άνθρωποι αμφισβητούν τη ζωή όλη την ώρα. Σταματήστε να αμφισβητείτε τη ζωή, πρέπει να τη ζούμε. Δεν είναι πάντα όμορφη, αλλά είναι εδώ».

Το όνειρό της; Απλώς να ζει το σήμερα, να ζει το τώρα, «μία μέρα τη φορά». «Είμαι πραγματικά πολύ τυχερή. Και είναι τιμή μου να κάνω μια φωτογράφιση για τη Vogue France, γιατί παρόλο που ήμουν πιο υγιής και όμορφη στα 30 μου, δεν μου ζητήθηκε τότε να κάνω μια τέτοια φωτογράφιση. Είμαι πολύ περήφανη που στα 55 μου, μου ζητείται να αποκαλύψω την ομορφιά μου. Αλλά τι είναι η ομορφιά; Η ομορφιά είσαι εσύ, είμαι εγώ, είναι αυτό που υπάρχει μέσα μας, είναι τα όνειρά μας, είναι το σήμερα. Ομορφιά είναι αυτό που μας περιβάλλει, είναι εκεί. Υπάρχουν άνθρωποι που τη βλέπουν και υπάρχουν άνθρωποι που την παρατηρούν. Σήμερα, είμαι μια γυναίκα, που νιώθει δυνατή και θετική για το μέλλον. Μία μέρα τη φορά».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.