CELEBRITIES

Σκάρλετ Γιόχανσον: Θα κινηθεί νομικά εναντίον της OpenAI - Υποστηρίζει ότι έκλεψε τη φωνή της


JTeam

22 Μαΐου 2024

Σκάρλετ Γιόχανσον: Θα κινηθεί νομικά εναντίον της OpenAI - Υποστηρίζει ότι έκλεψε τη φωνή της
Splash by Ideal Image
Η Σκάρλετ Γιόχανσον θα απευθυνθεί στη δικαιοσύνη

Η Σκάρλετ Γιόχανσον θα κινηθεί νομικά κατά της OpenAi, κατηγορώντας τη ότι χρησιμοποίησε τη φωνή της, χωρίς τη συγκατάθεσή της. Η διάσημη ηθοποιός υποστήριξε πως η εταιρεία της ζήτησε να παραχωρήσει τη φωνή της για το νέο chatbot «Sky», όμως εκείνη αρνήθηκε την πρόταση.

Όταν, λοιπόν, κυκλοφόρησε το demo την περασμένη εβδομάδα, η Σκάρλετ Γιόχανσον έμεινε εμβρόντητη, διότι άκουσε μια πιστή αντιγραφή - απομίμηση της φωνής της, χωρίς να έχει συμφωνήσει ποτέ για κάτι τέτοιο. Η ηθοποιός εκνευρίστηκε και θύμωσε ακούγοντας το συγκεκριμένο demo και ανέφερε πως άνθρωποι από το περιβάλλον της δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν ότι δεν επρόκειτο για τη δική της φωνή.

Scarlett-Johansson.jpg
Scarlett Johansson

«Όταν άκουσα το demo που κυκλοφόρησε, σοκαρίστηκα, εξοργίστηκα και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο κύριος Σαμ Άλτμαν επέλεξε μια φωνή που ακούγεται τόσο παρόμοια με τη δική μου», είπε η Σκάρλετ Γιόχανσον, αφήνοντας υπονοούμενα για τον CEO της OpenAi. «Οι στενότεροι φίλοι μου και τα πρακτορεία ειδήσεων δεν μπορούσαν να καταλάβουν διαφορά στις φωνές μας», τόνισε η ηθοποιός.

Και συμπλήρωσε: «Ο Σαμ Άλτμαν μου είπε ότι ένιωθε πως δανείζοντας τη φωνή μου, θα μπορούσα να γεφυρώσω το χάσμα μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας και των δημιουργών και να βοηθήσω τους καταναλωτές να νιώσουν άνετα με τις τεράστιες αλλαγές που φέρνει στη ζωή των ανθρώπων η Τεχνητή Νοημοσύνη. Είπε ότι η φωνή μου μπορεί να καθησυχάσει τους ανθρώπους».

Η Σκάρλετ Γιόχανσον αποφάσισε να κινηθεί νομικά προκειμένου να κατοχυρώσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων της. Με αφορμή την έκταση που πήρε το θέμα και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο CEO της OpenAi αρνήθηκε ότι η εταιρεία του προσπάθησε να μιμηθεί τη φωνή της ηθοποιού και υποστήριξε σε δήλωσή του:

«Η φωνή της «Sky» δεν είναι η φωνή της Σκάρλετ Γιόχανσον και ούτε υπήρχε ποτέ η πρόθεση να μιμηθεί τη δική της. Επιλέξαμε την ηθοποιό πίσω από τη φωνή της «Sky» πριν την οποιαδήποτε επικοινωνία με τη Σκάρλετ Γιόχανσον. Από σεβασμό προς την ίδια, έχουμε σταματήσει να χρησιμοποιούμε αυτή τη φωνή στα προϊόντα μας. Ζητούμε συγγνώμη από την κυρία Γιόχανσον για την ελλιπή επικοινωνία».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.