CELEBRITIES MEN’S POINT

Arnold Schwarzenegger: Πώς άλλαξε τη ρουτίνα γυμναστικής του στα 75


JTeam

13 Οκτωβρίου 2022

Arnold Schwarzenegger: Πώς άλλαξε τη ρουτίνα γυμναστικής του στα 75
Instagram/ schwarzenegger
Ο 75χρονος ηθοποιός όσο μεγαλώνει, προσαρμόζει τις προπονήσεις του αλλά δεν παύουν να είναι challenge

Ο Arnold Schwarzenegger μέχρι σήμερα έχει μοιραστεί ένα σωρό ειδικές προπονήσεις για δυνατούς μυς που σε πονάνε, σε καίνε, σε εξαντλούν.

Πλέον στα 75 του, έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται και προπονείται, όπως δήλωσε μετά από σχετική ερώτηση ενός fan του. Σωματικά και ψυχικά, τα workouts του έχουν πάει σε άλλο level και όπως λέει: «Σωματικά πρέπει απλά να αποδεχτείς την πραγματικότητα και να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς. Δεν είναι πάντα εύκολο να αποδέχεσαι ότι δεν είσαι πια αυτός που ήσουν. Πάνω από 2.000 Αμερικανοί άνω των 65, υποφέρουν από κατάθλιψη. Πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει με ορμονικές αλλαγές που χαλαρώνουν τους μυς με τον καιρό».

Παράλληλα, έχει να δώσει μερικές πρακτικές συμβουλές για το πώς να γυμνάζεσαι με ασφάλεια και χωρίς τραυματισμούς όσο μεγαλώνεις. «Προσαρμόζομαι με την ηλικία μου, διαφοροποιώ τα workouts για να αποφεύγω κυρίως τους τραυματισμούς. Γι' αυτό απομακρύνθηκα από τα βάρη και εστίασα στα μηχανήματα». Ωστόσο, συνεχίζει να προπονείται κάθε μέρα γιατί αυτό τον κάνει χαρούμενο, ακόμη κι αν τα workouts του δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα που έκανε νεότερος.

Ξεκινάει τη μέρα του, πηγαίνοντας στο γυμναστήριο και παρόλο που ο οργανισμός του δεν αντιδρά το ίδιο όπως πριν 50 χρόνια, έχει εξαιρετικά οφέλη στην υγεία του.

Ο Αυστριακός θρύλος είχε αποκαλύψει παλαιότερα τι τον τρελαίνει τα τελευταία χρόνια: «Με τρελαίνει να βλέπω τύπους να νομίζουν πως σηκώνουν πολλά κιλά, κάνοντας μια… μισή επανάληψη. Ήμουν και είμαι φανατικός στο να κάνεις κάτι σωστά. Αλλιώς δεν υπάρχει νόημα, εξαπατάς τον εαυτό σου και δεν βλέπεις ποτέ κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.