COOKING SUGAR, SUGAR

Muffins ολικής αλέσεως χωρίς ζάχαρη με μήλο και κανέλα


JTeam

7 Σεπτεμβρίου 2023

Muffins ολικής αλέσεως χωρίς ζάχαρη με μήλο και κανέλα
unsplash
Αυτά τα muffins δεν σηματοδοτούν μόνο την έναρξη του φθινοπώρου, αλλά έχουν επίσης υπέροχη γεύση και αφράτη υφή.

Το μήλο στα σημερινά muffins δίνει μια φυσική γλυκύτητα, ενώ η κανέλα προσθέτει ένα ζεστό πικάντικο άρωμα. Και επίσης δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια για τη ζάχαρη.

Ετοιμαστείτε να πάρετε ένα πρωινό ή ένα απογευματινό γλυκό χωρίς ενοχές. Αυτά τα muffins είναι η ιδανική επιλογή όταν χρειάζεστε κάτι γλυκό αλλά υγιεινό. Αρκετό όμως χρόνο χάσαμα. Είστε έτοιμοι για μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει γεύση και υγεία ; Ας αρχίσουμε να μαγειρεύουμε.

Υλικά

200 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως

2 μήλα

2 αυγά 2

80ml ηλιέλαιο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κουτ γλυκού κανέλα

1 λεμόνι

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C . Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κύβους και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα . Σε ένα τρίτο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λάδι. Ύστερα προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και του λαδιού στο μείγμα του αλευριού, και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα .

Μοιράζετε το κουρκούτι σε 12 φόρμες για muffins γεμίζοντάς τες πιο κάτω από τη μέση. Τοποθετούμε τις φόρμες στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα muffins και η οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγει στεγνή.

Αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρουμε. Αν θέλετε, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγη κανέλα πριν τα σερβίρετε.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.