COOKING SUGAR, SUGAR

Αφράτα pancakes με γιαούρτι


JTeam

12 Οκτωβρίου 2023

Αφράτα pancakes με γιαούρτι
pexels
Μια ελαφριά συνταγή, πλούσια σε πρωτεΐνες και με πολύ λίγη ζάχαρη, ιδανική για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με νόστιμο και πρωτότυπο τρόπο.

Αν ψάχνετε για μια νόστιμη συνταγή για πρωινό, τα pancakes με γιαούρτι είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Αυτή η νόστιμη παραλλαγή της κλασικής συνταγής του πιο αγαπημένου πρωινού στον κόσμο είναι πολύ απαλή και ελαφριά.

Η συνταγή είναι πανεύκολη, θέλει λίγα υλικά, ένα σύρμα, ένα μπολ και ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μπορούμε να διασκεδάσουμε σερβίροντας τα pancakes όπως μας αρέσει, εμείς χρησιμοποιήσαμε κρέμα φουντουκιού , βατόμουρα και Αμύγδαλο φιλέ και μετά τα ολοκληρώσαμε με ένα πασπάλισμα ζάχαρης άχνης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδες, μέλι, σιρόπι σφενδάμου και ό,τι θέλετε ή υπάρχει στο σπίτι σας.

Ας δούμε τη συνταγή.

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Υλικά

1 αυγό

30 γρ. ζάχαρη

150 γρ. γιαούρτι

120 γρ. αλεύρι

1 κουτ εκχύλισμα βανίλιας

100 ml γάλα

1 κουτ μπέικιν πάουντερ

Για το μαγείρεμα

Βούτυρο

Για γαρνίρισμα

Κρέμα φουντουκιού

Βατόμουρα

Ζάχαρη άχνη

Αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αυγό και τη ζάχαρη σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Ενσωματώνουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύοντας ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, λίγο κάθε φορά. Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και μετά προσθέτουμε μια κουτάλα ζύμης. Μαγειρεύουμε τα pancakes για 2 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τα στοιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Στη συνέχεια τα γαρνίρουμε με κρέμα φουντουκιού. Συμπληρώνουμε με βατόμουρα, αμυγδάλα και τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.

TAGS