COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Pina colada: Η συνταγή για το πιο εξωτικό cocktail του καλοκαιριού


JTeam

15 Ιουνίου 2023

Pina colada: Η συνταγή για το πιο εξωτικό cocktail του καλοκαιριού
pexels
H Pina Colada θα σας ταξιδέψει σε τόπους και μέρη μακρινά και εξωτικά.

H Pina Colada είναι από εκείνα τα εξωτικά cocktails που δεν μπορείς να αντισταθείς. Με το που πίνεις την πρώτη γουλιά ο νου σου ταξιδεύει σε κάποιο κεφάτο και ζεστό μεσημέρι του καλοκαιριού όπου βρίσκεσαι ξαπλωμένος στην παραλία και απολαμβάνεις το γαλάζιο της θάλασσας.

Η Pina Colada κατάγεται από το Πουέρτο Ρίκο. Όμως όσο αφορά την προέλευσή της υπάρχουν πολλές εκδοχές. Η πρώτη στηρίζεται στον γνωστό πειρατής της Καραϊβικής Roberto Cofresí, ο οποίος θέλοντας να αναπτερώσει το ηθικό του πληρώματός του, τους έδωσε ένα ποτό που περιείχε ρούμι, γάλα καρύδας και ανανά, δημιουργώντας έτσι τη γνωστή πλέον σε όλους Pina Colada.

Μια άλλη εκδοχή είναι ότι το συγκεκριμένο κοκτέιλ δημιουργήθηκε το από τον Πορτορικανό μπάρμαν του ξενοδοχείου «Caribe Hilton» στο Σαν Χουάν, τον Ramon Marrero. Ο οποίος για να ευχαριστήσει τους πελάτες του ξενοδοχείου ξεκίνησε να πειραματίζεται με σκοπό να φτιάξει ένα ποτό που να περικλείει όλες τις γεύσεις του νησιού. Έτσι ο Πορτορικανός μπάρμαν έφτιαξε την την αυθεντική Pina colada με πέντε συστατικά (ρούμι, κρέμα καρύδας, παχύρρευστη κρέμα, φρέσκο χυμό ανανά και τριμμένο πάγο).

Όμως ο Marrero δεν έφτιαξε απλώς την πρώτη Pina Colada στον Caribe Hilton στο ηλιόλουστο San Jose το 1954. Δημιούργησε επίσης έναν θρύλο για το κοκτέιλ, αφού το 1978 η Pina Colada χαρακτηρίστηκε ως το επίσημο ποτό του Πουέρτο Ρίκο.

Για να φτιάξετε αυτό το καλοκαιρινό ποτό δεν χρειάζεται πολλή τεχνική, αλλά ούτε και ιδιαίτερη γνώση.

Jenny.Gr
pexels

Υλικά

60 ml λευκό ρούμι

90 ml χυμό ανανά

20 ml κρέμα ή γάλα καρύδας

15 ml χυμό από λάιμ

Ένα κομμάτι ανανά για γαρνιτούρα

Κεράσι μαρασκίνο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε τον πάγο και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με τριμμένο πάγο και γαρνίρουμε με μια φέτα ανανά και κεράσι μαρασκίνο.

Και το μόνο σίγουρο είναι πως η πρώτη Pina Colada που θα φτιάξετε στο σπίτι πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία.

Συμβουλές

Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο είδος ρούμι. Συνήθως χρησιμοποιείται λευκό ρούμι επειδή έχει μια όχι πολύ επεμβατική γεύση, που αναδεικνύει τη γλυκύτητα της καρύδας και του ανανά. Αν χρησιμοποιήσετε παλαιωμένο ρούμι, η έντονα πικάντικη γεύση του θα γίνει πιο αισθητή, αλλάζοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο πάγο και να έχετε ένα κοκτέιλ με πιο έντονη γεύση ανανά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο ανανά. Κόβουμε τον φρέσκο ​​ανανά σε μικρά κομμάτια και τον βάζουμε σε ένα σκεύος που μπορεί να παγώσει και μετά τον βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν θέλετε να ετοιμάσετε την Pina Colada, βάλτε τα κατεψυγμένα κομμάτια απευθείας στο μπλέντερ και μειώστε ανάλογα τα παγάκια.

Μόλις τελειώσετε, προτείνουμε να σερβίρετε την Pina Colada.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.