COOL GREECE

5 ελληνικά νησιά για τις ξεχωριστές αποδράσεις της άνοιξης


Ερασμία Αρβανιτά

22 Μαρτίου 2024

5 ελληνικά νησιά για τις ξεχωριστές αποδράσεις της άνοιξης
Unsplash/Christina Terzidou
H στιγμή που περίμενες για μια μικρή απόδραση, ήρθε. Και στα παρακάτω νησιά, θα είναι κάτι παραπάνω από μαγική

Με το που φτάνει η άνοιξη, όλοι ξεκινάμε δειλά-δειλά να οργανώνουμε τις νέες αποδράσεις μας. Αποδράσεις σε ειδυλλιακά χωριά στην Ιταλία, σε κρυφά «διαμαντάκια» στα Βαλκάνια, σε γραφικά ελληνικά χωριά ή αποδράσεις στα ατμοσφαιρικά νησιά της χώρα μας. Νησιά με συγκλονιστικές παραλίες, γραφικές Χώρες, ιδιαίτερο φαγητό και ταυτότητα που παραμένει αυθεντική και αναλλοίωτη.

Την άνοιξη, μερικά νησιά είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικά, γιατί ακόμα και τα πιο φημισμένα εξ αυτών βρίσκονται σε χαλαρούς ρυθμούς. Τώρα, λοιπόν, είναι η ιδανική εποχή για να γνωρίσεις σε βάθος την αυθεντικότητά τους, να περπατήσεις στα παρθένα τοπία τους, να θαυμάσεις τη μαγευτική ομορφιά τους και να αποφορτιστείς από το καθημερινό άγχος.

Η στιγμή που περίμενες για μια μικρή απόδραση ήρθε, και στα παρακάτω νησιά, θα είναι κάτι παραπάνω από μαγική.

Τήνος

Η Τήνος είναι πανέμορφη κάθε εποχή του χρόνου, αλλά την άνοιξη και το καλοκαίρι η μαγεία της είναι ακαταμάχητη. Εάν λατρεύεις την περιπλάνηση σε όμορφα χωριά, τότε βρήκες αυτό που ψάχνεις. Πύργος, Πάνορμος, Βώλακας, Καρδιανή, Υστέρνια είναι μερικοί από τους πιο παραδοσιακούς και αυθεντικούς οικισμούς της που θα σου χαρίσουν ένα μικρό ταξίδι στον χρόνο. Στις περιπλανήσεις στου στα πλακόστρωτα σοκάκια της, θα βρεις πολλά χρωματιστά καφέ, μικρές ταβέρνες με πεντανόστιμο φαγητό, ζαχαροπλαστεία για να απολαύσεις το παγωτό σου και στέκια των ντόπιων που σφύζουν από ζωή.

Σπέτσες

Αυτό το κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού έχει μια αριστοκρατική και διαχρονική ομορφιά, και κάθε γωνιά του «μυρίζει» άνοιξη. Τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα νεοκλασικά σπίτια, οι μπουκαμβίλιες και τα χρώματα που θα συναντήσεις εκεί, θα σε κάνουν να αγαπήσεις την πόλη των Σπετσών. Ένα ανοιξιάτικο τριήμερο χαλάρωσης στις Σπέτσες είναι κάτι παραπάνω από ειδυλλιακό, γι’ αυτό και δεν είναι περίεργο που ονομάζεται «μικρή Μύκονος». Εάν αγαπάς την ιστορία και τη φύση, τότε οι Σπέτσες είναι σίγουρα για 'σενα.

Κέα

Η Κέα ή Τζια – όπως πολλοί την αποκαλούν, είναι αυτό το κυκλαδονήσι που την άνοιξη θα σου χαρίσει ανεπανάληπτες στιγμές ξεγνοιασιάς και ανεμελιάς. Πραγματικά, είναι η ιδανική κοντινή απόδραση εάν θέλεις να βρεθείς σε έναν μυστικιστικό τόπο με όμορφες παραλίες, ταβερνάκια και υπέροχη θέα στο Αιγαίο. Τα τελευταία χρόνια, η Κέα έχει γίνει ιδιαίτερα hot προορισμός, ειδικά για τους Αθηναίους, και μπορείς εύκολα να τη γυρίσεις μέσα σε λίγες μέρες. Η Χώρα του νησιού, η Ιουλίδα, είναι το ιδανικό μέρος για να μείνεις, εάν θέλεις να είσαι κοντά σε όλα.

Σκόπελος

Όλες οι Σποράδες είναι αξία ανεκτίμητη, αλλά τη Σκόπελο, την αγαπάμε λίγο περισσότερο. Είναι ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς στο Βόρειο Αιγαίο, γεμάτος καταπράσινα τοπία, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και μαγευτικές παραλίες. Η Σκόπελος είναι ένα νησί που από την πρώτη στιγμή θα κερδίσει την καρδιά σου. Η Χώρα, το Παλιό Λιμάνι και το όμορφο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη όπου θα ζήσεις στιγμές βγαλμένες από το «Mamma Mia», είναι μερικές από τις στάσεις που επιβάλλονται να κάνεις.

Κύθνος

Must νησί για διακοπές την άνοιξη και το καλοκαίρι. Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και το Λαύριο, η Κύθνος θα σου χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες. Είναι ένα από τα πιο γραφικά νησιά των Κυκλάδων, γεμάτο με κάτασπρα σπιτάκια με μπλε παράθυρα, πλακόστρωτα σοκάκια, όμορφα ταβερνάκια και ρομαντικά καφέ. Έχει γαλαζοπράσινες παραλίες, όπως η παραλία της Κολώνας, η Απόκρουση, η Μεγάλη Άμμος και τα Λουτρά, ενώ εάν θέλεις να γνωρίσεις και την πλούσια ομορφιά του υποθαλάσσιου περιβάλλοντος, διαθέτει και καταδυτικό κέντρο. Ό,τι και να επιλέξεις να κάνεις, η Κύθνος θα σε αφοπλίσει.