HOME SWEET HOME

5 λάθη που κάνουν το σαλόνι σου να φαίνεται μικρότερο


JTeam

29 Ιανουαρίου 2024

5 λάθη που κάνουν το σαλόνι σου να φαίνεται μικρότερο
Unsplash/ Spacejoy
Πόσα από αυτά τα λάθη κάνεις και εσύ; 

Το σαλόνι είναι ένας από τους χώρους στο σπίτι όπου περνάμε τις περισσότερες ώρες στην καθημερινότητά μας. Δεν αποτελεί μόνο ένα δωμάτιο στο οποίο ερχόμαστε κοντά με την οικογένειά και τους φίλους μας, αλλά λειτουργεί και ως χώρος ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, το σαλόνι να φαίνεται μεγάλο και ευρύχωρο, ακόμα κι αν δεν είναι. Αποφεύγοντας συγκεκριμένα συνηθισμένα λάθη, όπως το να «μπουκώνεις» τον χώρο με πολλά έπιπλα, μπορείς κι εσύ να το πετύχεις αυτό.

Ποια είναι αυτά τα λάθη, λοιπόν;

Tο χαλί στο σαλόνι είναι πολύ μικρό

Δεν πρέπει να υποτιμάς τη δύναμη των χαλιών στο σαλόνι. Ωστόσο, εκεί που πρέπει να δώσεις βάση είναι στο ότι τα μικρά χαλιά στο σαλόνι, κάνουν και το δωμάτιο να μοιάζει μικρότερο. Ο γενικός κανόνας λέει ότι τα μπροστινά πόδια όλων των επίπλων θα πρέπει να ακουμπούν πάνω στο χαλί. Οπότε, όταν διακοσμείς το σαλόνι σου, δώσε μεγάλη βαρύτατα στο μέγεθος του χαλιού.

Δεν υπάρχει ισορροπία

Για να κάνεις το σαλόνι να φαίνεται ευρύχωρο, πρέπει να ακολουθήσεις μια διαφορετική προσέγγιση από τη συνηθισμένη. Και μην ξεχνάς ότι κάθε πτυχή του δωματίου λειτουργεί σε συνδυασμό με το υπόλοιπο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να δώσεις έμφαση στο πλάτος και την αρμονία του χώρου σου. Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό; Επιλέγοντας μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα στα έπιπλα και τα αξεσουάρ, αλλά δίνοντας και περισσότερη έμφαση στον φυσικό φωτισμό.

Έχεις διαλέξει λάθος δάπεδο

Ακόμα ένα σημείο-«κλειδί» που δεν πρέπει να ξεχνάς. Τα πιο φωτεινά δάπεδα στο σαλόνι δεν ανοίγουν απλώς το δωμάτιο, αλλά αντανακλούν περισσότερο φως, κάτι που απευθείας το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο. Η επιλογή του σωστού δαπέδου, είναι εξίσου σημαντική με τα χρώματα των τοίχων.

Έχεις υπερφορτώσει το σαλόνι με έπιπλα

Δυστυχώς, αυτό που μπορεί να φαίνεται υπέροχο στο Pinterest, μπορεί να μην ταιριάζει στον δικό σου χώρο. Καλό είναι γενικά να αποφεύγεις τα μεγάλα ή υπερμεγέθη έπιπλα, όπως επίσης και να μην υπερφορτώνεις τον χώρο με αντικείμενα ή αξεσουάρ που δεν ταιριάζουν στη συνολική εικόνα του χώρου. Το νόημα είναι να επιλέγεις λίγα κομμάτια, τα οποία θα είναι λειτουργικά.

Δεν υπάρχει χώρος ανάμεσα στα έπιπλα

Ακόμη και τα πιο όμορφα έπιπλα μπορεί να γίνουν αντιαισθητικά αν δεν τους δοθεί αρκετός χώρος. 'Έπιπλα τοποθετημένα πολύ κοντά το ένα στο άλλο μπορεί να κάνουν ένα μικρό σαλόνι να φαίνεται μπουκωμένο. Το ιδανικό είναι να εξασφαλίσεις πως υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ όλων αντικειμένων στον χώρο.