HOME SWEET HOME

7 εύκολοι τρόποι για να αναβαθμίσεις το σαλόνι σου, χωρίς κόπο


JTeam

3 Φεβρουαρίου 2024

7 εύκολοι τρόποι για να αναβαθμίσεις το σαλόνι σου, χωρίς κόπο
Unsplash/ Spacejoy
Αυτές οι αλλαγές θα σου αλλάξουν τη ζωή – και το σαλόνι

Αισθάνεσαι εγκλωβισμένος από τη διακόσμηση στο σαλόνι σου; Θέλεις να αλλάξεις τον χώρο σου χωρίς κόπο αλλά και με χαμηλό κόστος; Οι λύσεις είναι πολλές – και ευτυχώς εύκολες.

Ναι, ο χώρος σου μπορεί να αναβαθμιστεί τόσο όσο έχεις ανάγκη. Μερικές extra χρωματικές πινελιές, καθρέφτες, φωτιστικά και πίνακες είναι μικρές ιδέες για να ανανεώσεις το σαλόνι σου εύκολα και γρήγορα.

Αυτοί είναι 7 εύκολοι τρόποι για να αναβαθμίσεις το σαλόνι σου.

Πρόσθεσε λίγο χρώμα

Όταν διακοσμείς το σαλόνι σου, μη φοβάσαι να προσθέσεις μια παραπάνω πινελιά χρώματος. Εάν θέλεις να αναβαθμίσεις τον χώρο, μπορείς κάλλιστα να εντάξεις μερικές χρωματικές πινελιές τονίζοντας απλές λεπτομέρειες μέσω μαξιλαριών, ιδιαίτερων φωτιστικών ή ακόμη και ενός μεγαλύτερου στοιχείου, όπως ένα τζάκι. Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσεις ενδιαφέρον και βάθος στο σαλόνι σου.

Δημιούργησε οπτικό ενδιαφέρον

Ένας τρόπος για να κάνεις το σαλόνι να μοιάζει μεγαλύτερο και πιο ενδιαφέρον, είναι να προσθέσεις διάφορα φώτα από διαφορετικά ύψη. Αυτό θα τραβήξει το βλέμμα σε διαφορετικές περιοχές του δωματίου και θα βοηθήσει στο να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος σου.

Μην ξεχνάς τα χαλιά

Τα χαλιά προσθέτουν ένα ωραίο οπτικό αποτέλεσμα σε κάθε χώρο, αλλά είναι και εξαιρετικά λειτουργικά. Όχι μόνο μπορούν να δώσουν περισσότερο χρώμα στο σαλόνι σου, αλλά μπορούν επίσης να προσφέρουν και την απαραίτητη ισορροπία. Εάν έχεις μικρό σαλόνι, μπορείς να ταιριάξεις τη χρωματική παλέτα του χώρου με το υπάρχον χαλί σου. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε ένα χαλί για να δημιουργήσεις μια παιχνιδιάρικη και τολμηρή αντίθεση με τα υπόλοιπα έπιπλα.

Πρόσθεσε πίνακες

Ένας ή περισσότεροι πίνακες, ανάλογα με τη διαρρύθμιση του χώρου, μπορούν επίσης να κάνουν θετική διαφορά και να λειτουργήσουν ως μια μικρή, αλλά ισχυρή αναβάθμιση του σαλονιού.

Jenny.Gr
Unsplash/ Spacejoy

Πες «ναι» στους καθρέφτες

Όταν διακοσμείς ένα σαλόνι – ειδικά όταν είναι μικρό, το κλειδί είναι να αναζητήσεις τρόπους με τους οποίους θα δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου δωματίου. Με αυτό το σκεπτικό, το να προσθέσεις καθρέφτες στους τοίχους του καθιστικού είναι η απόλυτη επιλογή. Αυτό, όχι μόνο θα κάνει το σαλόνι να φαίνεται μεγαλύτερο, αλλά και πιο φωτεινό. Εξάλλου, οι καθρέφτες δεν προορίζονται αποκλειστικά για τα υπνοδωμάτια.

Περιόρισε την ακαταστασία

Αυτός είναι ένας από τους ευκολότερους και φθηνότερους τρόπους για να αναβαθμίσεις το σαλόνι σου είναι να μειώσεις την ακαταστασία. Ο συνωστισμός πολλών πραγμάτων σε έναν χώρο μπορεί να τον κάνει να φαίνεται μικρότερος και χαοτικός, έτσι η προσεκτική επεξεργασία της διακόσμησης και η σκόπιμη διατήρηση της τάξης είναι το παν.

Τοποθέτησε σωστά τις κουρτίνες

Συχνά, οι κουρτίνες κρέμονται πολύ χαμηλά και έχουν λάθος μήκος για το σαλόνι. Εάν κρεμάσεις τις κουρτίνες σχεδόν μέχρι το ταβάνι και τις αφήσεις να φτάσουν μέχρι το πάτωμα, τότε ο χώρος απευθείας θα αλλάξει. Αυτή η τεχνική δημιουργεί μια ψευδαίσθηση για το μάτι, κάνοντας το σαλόνι να φαίνεται μεγαλύτερο.