ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

«Λειτουργεί» πραγματικά το botox μαλλιών;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

1 Φεβρουαρίου 2024

«Λειτουργεί» πραγματικά το botox μαλλιών;
IG @hannaschonberg
Μια θεραπεία που υπόσχεται να αναζωογονήσει τα μαλλιά, χαρίζοντάς τους πυκνότητα και λάμψη

Αναμφίβολα γνωρίζεις πολλά για το botox, την ενέσιμη θεραπεία που χαρίζει πιο λεία και λαμπερή επιδερμίδα χωρίς ρυτίδες. Όμως, τι ξέρεις για το botox μαλλιών;

Το botox μαλλιών είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια θεραπεία που στοχεύει στην αναζωογόνηση και την αποκατάσταση της υγείας και της εμφάνισης των μαλλιών. Αυστηρά μιλώντας, δεν έχει καμία σχέση με το botox. Αυτή η ιδέα μπορεί να ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας τρόπος για να αποκτήσεις πιο ενυδατωμένα, λαμπερά, πλούσια μαλλιά, χρησιμοποιώντας ένα κοκτέιλ συστατικών, χωρίς ενέσεις.

Τα οφέλη του botox μαλλιών;

Τα προϊόντα που φέρουν την ετικέτα botox μαλλιών μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τα υπέροχα μαλλιά που ονειρεύεσαι. Αυτή η θεραπεία είναι ιδανική για την αναδόμηση των ξηρών, εύθραυστων και ταλαιπωρημένων μαλλιών. Αν πρόκειται για μια θεραπεία που συνήθως γίνεται στο κομμωτήριο, με το κατάλληλο προϊόν μπορεί να γίνει εύκολα και στο σπίτι, δεδομένου ότι ουσιαστικά πρόκειται για μια βαθιά μαλακτική μάσκα.

Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά τα προϊόντα πρέπει να ταιριάζουν σε μια ολιστική ρουτίνα για τη φροντίδα των μαλλιών. Ενώ οι θεραπείες botox μαλλιών μπορούν να βελτιώσουν προσωρινά την εμφάνιση και την κατάσταση των μαλλιών, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν αλλάζουν μόνιμα τη δομή της τρίχας. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών, την έκταση της φθοράς και το προϊόν που έχει χρησιμοποιηθεί.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Πώς λειτουργεί το botox μαλλιών;

Τα συστατικά του προϊόντος μπορεί να διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα. Ωστόσο, το υαλουρονικό οξύ, η κερατίνη, η βιταμίνη Ε, η βιταμίνη Β5 και το κολλαγόνο είναι κοινά συστατικά στις περισσότερες συνθέσει.

Τα προϊόντα τείνουν να εστιάζουν στην κερατίνη και το κολλαγόνο. Η κερατίνη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται φυσικά στα μαλλιά. Τα προϊόντα botox μαλλιών περιέχουν συχνά υδρολυμένη κερατίνη, η οποία είναι μια μορφή κερατίνης που έχει διασπαστεί σε μικρότερα σωματίδια. Στόχος της είναι να βοηθήσει στην ενίσχυση και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων μαλλιών, γεμίζοντας τον άξονα της τρίχας.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Το κολλαγόνο, επίσης μια πρωτεΐνη, παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της δομής και της αντοχής διαφόρων ιστών του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών. Το κολλαγόνο μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του στελέχους της τρίχας, στην αύξηση της ελαστικότητάς της και στη βελτίωση των δυνατοτήτων συγκράτησης της υγρασίας. Με την εξασφάλιση επαρκούς παροχής κολλαγόνου, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σπασίματος, στη βελτίωση της υφής των μαλλιών και στην προώθηση της συνολικής τους υγείας.

Το υαλουρονικό οξύ βοηθά στο «κλείδωμα» της υγρασίας, το έλαιο χαβιαριού (πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα) ενυδατώνει και βελτιώνει την υφή των μαλλιών, καθώς και οι προστατευτικές και οι θρεπτικές βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά ενισχύουν τον όγκο κάθε σκέλους.

Διάφορα φυτικά εκχυλίσματα με τα οποία μπορεί να είναι επιπλέον ενισχυμένη μια φόρμουλα botox μαλλιών, όπως αλόη βέρα, πράσινο τσάι ή χαμομήλι, μπορούν να προσφέρουν τις καταπραϋντικές, αντιοξειδωτικές ή αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους, αλλά να αυξήσουν παράλληλα την ενυδάτωση των μαλλιών, να βελτιώσουν την υφή, να μειώσουν το φριζάρισμα και κάνουν το styling πιο εύκολο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.