ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Μετά το υαλουρονικό οξύ και τη ρετινόλη, τα πεπτίδια είναι το must συστατικό ενάντια στη γήρανση


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

26 Οκτωβρίου 2023

Μετά το υαλουρονικό οξύ και τη ρετινόλη, τα πεπτίδια είναι το must συστατικό ενάντια στη γήρανση
IG @angelina.lilienne
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα πεπτίδια

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας αλλάζει συμπεριφορά. Μπορεί να γίνει πιο ξηρό ή πιο λιπαρό, οι πρώτες ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους και η περιοχή γύρω από τα μάτια μας μπορεί να μοιάζει πιο πρησμένη. Ευτυχώς όμως υπάρχει ένα συστατικό που βοηθά στην καταπολέμηση αυτών των σημαδιών γήρανσης: τα πεπτίδια. Τι είναι όμως τα πεπτίδια και γιατί είναι εξαιρετικά ωφέλιμο να τα ενσωματώσουμε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας;

Τι είναι τα πεπτίδια

Τα πεπτίδια είναι πρωτεΐνες που παράγονται φυσικά από τον ανθρώπινο οργανισμό. Αποτελούνται από αμινοξέα που συνεργάζονται με σκοπό να βοηθήσουν στην διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου – της δομικής πρωτεΐνης του δέρματος που το διατηρεί σφριγηλό και νεανικό.

Το σώμα μας παράγει λιγότερο κολλαγόνο με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Χρησιμοποιώντας καλλυντικές φόρμουλες ενισχυμένες με πεπτίδια, μπορείς να ενισχύσεις τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και να μειώσεις την εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.

Τα οφέλη των πεπτιδίων σε προϊόντα περιποίησης δέρματος

Όταν εφαρμόζονται τοπικά, τα πεπτίδια μπορούν να διεισδύσουν σε βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου. Η τακτική χρήση πεπτιδίων κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο σφριγηλό και νεανικό. Επιπλέον, τα καλλυντικά προϊόντα με βάση τα πεπτίδια αυξάνουν τα επίπεδα ενυδάτωσης στο δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, το δέρμα διατηρεί τη σφριγηλότητα, την ελαστικότητα και την ενυδάτωσή του ακόμα και τον χειμώνα.

Πώς να ενσωματώσεις τα πεπτίδια στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου

Η ενσωμάτωση πεπτιδίων στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι πιθανώς φαντάζεσαι. Τα πεπτίδια είναι το συστατικό που πρόσφατα γνώρισε μια έκρηξη δημοτικότητας. Πολλά προϊόντα ομορφιάς σήμερα περιέχουν σύμπλοκα πεπτιδίων που βοηθούν στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και προάγουν μια πιο νεανική επιδερμίδα. Θα βρεις τα πεπτίδια σε ενυδατικές κρέμες, ορούς, κρέμες ματιών και σε πολλές ακόμη συνθέσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.