ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς μπορείς να καθυστερήσεις τα σημάδια του χρόνου στην περιοχή του λαιμού


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

26 Ιανουαρίου 2024

Πώς μπορείς να καθυστερήσεις τα σημάδια του χρόνου στην περιοχή του λαιμού
IG @sofiarichiegrainge
Η ιδανική φροντίδα στην περιοχή του λαιμού, επιφέρει εντυπωσιακή διαφορά στην όψη και την ποιότητα της επιδερμίδας με την πάροδο του χρόνου

Είναι αποδεδειγμένο ότι οι περισσότερες γυναίκες, ενώ περιποιούμαστε ευλαβικά την επιδερμίδα μας – ιδίως στο πρόσωπο, τείνουμε να παραμελούμε την περιοχή του λαιμού. Ως εκ τούτου, είναι και το σημείο στο οποίο εμφανίζονται σημάδια πρόωρης γήρανσης.

Το δέρμα στην περιοχή του λαιμού είναι πιο λεπτό από το δέρμα του προσώπου, με αποτέλεσμα να αντανακλά έστω και μια μικρή μείωση του κολλαγόνου εμφανίζοντας χαλάρωση και ρυτίδες. Το σημείο αυτό στο σώμα μας έχει επίσης λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, τριχοθυλάκια και βλαστοκύτταρα που υποστηρίζουν την ανανέωση του δέρματος.

Αν και είναι αδύνατο να αποτρέψουμε εντελώς τη φυσική διαδικασία γήρανσης του λαιμού, μπορούμε να υιοθετήσουμε μερικές βασικές συνήθειες φροντίδας του λαιμού που διατηρούν το δέρμα νεανικό κι σφριγηλό.

Συμβουλές ομορφιάς για τη φροντίδα της περιοχής του λαιμού

Jenny.Gr
IG @sofiarichiegrainge

Σε γενικές γραμμές, η φροντίδα του δέρματος στο λαιμό είναι τόσο πολύ απλή και πρέπει να εκτείνεται μέχρι και το ντεκολτέ.

Καθημερινός καθαρισμός

Όπως ακριβώς καθαρίζεις καθημερινά την επιδερμίδα του προσώπου σου από ρύπους και μακιγιάζ, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να καθαρίζεις και την περιοχή του λαιμού. Μην ξεχνάς πως ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω.

Αντηλιακή προστασία

Ο λαιμός χρειάζεται καθημερινά αντηλιακή προστασία υψηλού δείκτη για να καθυστερήσει να εμφανίσει σημάδια γήρανσης.

Αντιοξειδωτικός ορός

Ενώ το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα από τον ήλιο, τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και οδηγούν σε πρόωρα σημάδια γήρανσης. Η χρήση ενός αντιοξειδωτικού ορού το πρωί, είναι επομένως απαραίτητη για την ενισχυμένη προστασία της

Ήπιο ρετινοειδές

Αφού καθαρίσεις το πρόσωπο και το λαιμό σου το βράδυ, συνέχισε με έναν ενυδατικό ορό και στη συνέχεια εφάρμοσε ένα ήπιο ρετινοειδές. Τα ρετινοειδή μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, δίνοντας περισσότερη υποστήριξη στο δέρμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.