ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ήξερες ότι ο τύπος του δέρματός σου μπορεί να αλλάξει; Δες που οφείλεται αυτή η μεταβολή


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

29 Ιανουαρίου 2024

Ήξερες ότι ο τύπος του δέρματός σου μπορεί να αλλάξει; Δες που οφείλεται αυτή η μεταβολή
IG @realbarbarapalvin
Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα μπορεί να αλλάξει «συμπεριφορά»

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας αλλάζει. Ενώ γνωρίζουμε ότι με την πάροδο του χρόνου θα σχηματιστούν ρυτίδες στο πρόσωπό μας, παραμένει ακόμα λιγότερο αναμενόμενο ότι οι αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν και τον τύπο της επιδερμίδας μας.

Ναι, σωστά διάβασες. Ακόμα κι αν είχες λιπαρό δέρμα από την εφηβεία σου και μετά, δεν θα πρέπει να εκπλαγείς αν εντελώς ξαφνικά μια εμφανίσεις ξηροδερμία ή κάποια νέα ευαισθησία.

Πώς μπορεί να αλλάξει ο τύπος του δέρματός σου

Ο τύπος του δέρματός σου μπορεί να αλλάξει «συμπεριφορά» με την πάροδο του χρόνου λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων, ηλικίας, ορμονών και άλλων ζητημάτων που σχετίζονται με την υγεία. Το δέρμα από λιπαρό μπορεί να μετατραπεί σε ξηρό, μεικτό ή ευαίσθητο, αλλά σε αυτό συμβάλλουν φυσικά οι παράγοντες που αναφέραμε.
Παρόμοια με τις αλλαγές στο περιβάλλον, οι αλλαγές σε ενδεχόμενη φαρμακευτική αλλαγή, τα επίπεδα στρες και η διατροφή μπορεί να επηρεάσουν το σμήγμα που παράγει το δέρμα. Για παράδειγμα, η ακμή είναι φλεγμονή, η οποία μπορεί να επιδεινωθεί από ορμόνες που απελευθερώνονται από τα υψηλά επίπεδα στρες.

Jenny.Gr
IG @realbarbarapalvin

Αν είναι το δέρμα σου είναι λιπαρό, αυτό πιθανώς οφείλεται σε ορμονική διαταραχή

Μερικές φορές, το δέρμα μπορεί να είναι ξηρό και να αρχίσει ξαφνικά να παράγει περισσότερη λιπαρότητα. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι ορισμένες ορμονικές ανισορροπίες.

Μπορεί να έχεις λιπαρό και ξηρό δέρμα ταυτόχρονα

Το να έχεις ξηρό και λιπαρό δέρμα ταυτόχρονα ορίζεται ως μεικτό δέρμα. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μια λιπαρή ζώνη Τ ενώ το υπόλοιπο πρόσωπο είναι ξηρό. Ή μπορί επίσης να έχεις λιπαρό και ταυτόχρονα αφυδατωμένο δέρμα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι πρέπει να χρησιμοποιείς προϊόντα που ενισχύουν τη φυσική ενυδάτωση της επιδερμίδας, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.