ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

H ρουά ματ κίνηση που αναδεικνύει τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

26 Μαρτίου 2024

H ρουά ματ κίνηση που αναδεικνύει τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας
IG @romeestrijd
Η απολέπιση φέρνει στην επιφάνεια ένα υγιές και λαμπερό δέρμα

Το όνειρο της υγιούς, λαμπερής, φρέσκιας και αναζωογονημένης επιδερμίδας είναι κοινό για όλες μας. Ειδικά μετά τη λήξη της χειμερινής περίοδου, η επιδερμίδα δείχνει πιο χλωμή και θαμπή. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα «έρχεται» μέσα από μια στρατηγικά οργανωμένη ρουτίνα απολέπισης της επιδερμίδας του προσώπου. Φυσικά, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι η απολέπιση πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Τα οφέλη της απολέπισης

Η απολέπιση είναι μια από τις πιο σημαντικές θεραπείες για την υγεία του δέρματος. Προάγει την ανανέωση των κυττάρων και τη οξυγόνωση των ιστών, φέρνοντας στην επιφάνεια ένα πιο τονωμένο και φωτεινό δέρμα. Μια μικρή διευκρίνιση, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις: ενώ τα scrubs έχουν μηχανική δράση μέσω μικροκοκκίων φυτικής προέλευσης, τα peeling, αντίθετα, προσφέρουν μια χημική θεραπεία απολέπισης, η οποία δρα μέσω της δραστηριότητας των άλφα-υδροξυοξέων.

Η ολοκληρωμένη ρουτίνα φροντίδας

Για να δημιουργήσεις την ιδανική ρουτίνα απολέπισης είναι απαραίτητο να κάνεις πρώτα μια ενδελεχή ανάλυση δέρματος. Ένα βασικό βήμα: με βάση τις ανάγκες του δέρματός σου, μπορείς να αποφασίσεις εάν θα κάνεις απολέπιση μία φορά την ημέρα ή, στην περίπτωση της ευαίσθητης και αρκετά λεπτής επιδερμίδας, μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Μια επιπλέον συμβουλή είναι να κάνεις διπλό καθαρισμό στο πρόσωπό σου πριν εκτελείς την απολέπιση. Αρχικά με ένα καθαριστικό με βάση το λάδι και στη συνέχεια με ένα καθαριστικό που επίσης θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Αυτός ο συνδυασμός είναι το μυστικό για υγιές, καθαρό δέρμα. Μετά την απολέπιση, όμως, ιδανικά θα πρέπει να εφαρμόζεις toner στην επιδερμίδα σου με σκοπό να της επαναφέρεις την ισορροπία. Έπειτα, ολοκληρώνεις με τις υπόλοιπες καλλυντικές συνθέσεις της ρουτίνας σου (κρέμα ματιών, κρέμα προσώπου κλπ)

Jenny.Gr
IG @romeestrijd

Ο τρόπος εφαρμογής

Στην περίπτωση του κλασικού scrub με μικροσωματίδια απολέπισης, χρησιμοποίησέ το ως εξής: Άπλωσε το προϊόν στο πηγούνι, τα μάγουλα, τη μύτη και το μέτωπο, δείχνοντας προσοχή στο δέρμα το οποίο πρέπει να είναι ελαφρώς υγρό . Κάνε μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις, εστιάζοντας περισσότερο στις κρίσιμες περιοχές (όπως η γέφυρα της μύτης και το πηγούνι) και αν το προϊόν σου φαίνεται πολύ στεγνό, κάνε το πιο απαλό το προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό. Απόφυγε να εφαρμοσεις το scrub στο περίγραμμα της ευαίσθητης περιοχής των ματιών και των χειλιών. Μετά από 4-5 λεπτά μασάζ, ξέπλυνε το πρόσωπό σου με άφθονο χλιαρό νερό.

Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις

Η απολέπιση προσώπου, εάν εκτελείται πολύ συχνά ή με προϊόντα που είναι επιθετικά για τον τύπο του δέρματός σου, θα μπορούσε να διαταράξει τον δερματικό φραγμό και το δέρμα να εμφανίσει ευαισθησία και ερεθισμό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.