ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Wedding Skin Prep 101: Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για την περιποίηση της επιδερμίδας πριν το γάμο


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

9 Απριλίου 2024

Wedding Skin Prep 101: Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για την περιποίηση της επιδερμίδας πριν το γάμο
pexels
Οι συμβουλές και οι θεραπείες ομορφιάς που χρειάζεται κάθε μέλλουσα νύφη για να αποκτήσει υπέροχη, λαμπερή επιδερμίδα πριν το γάμο

Kάθε νύφη επιθυμεί μια όμορφη, λεία και λαμπερή επιδερμίδα την ημέρα του γάμου της. Για να έχει περισσότερες πιθανότητες να το επιτύχει, χρειάζεται ένα χρονοδιάγραμμα προετοιμασίας της επιδερμίδας σε συνεργασία με τον δερματολόγο. Αυτό μπορεί να αφορά θεραπείες που αξίζει να δοκιμάσει στο ιατρείο, αλλά και το ιδανικό για εκείνη σχήμα περιποίησης που θα ακολουθεί «ευλαβικά» στο σπίτι.

Κάθε επιδερμίδα έχει διαφορετικές ανάγκες και «ατέλειες», γεγονός που καθιστά απαραίτητη την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή. Αυτός ο «δρόμος» είναι ο πιο ασφαλής κι αποτελεσματικός για να αναδειχθεί η λεία, απόλυτα αναζωογονημένη και λαμπερή εκδοχή της επιδερμίδας κάθε γυναίκας που ετοιμάζεται να ζήσει το γάμο των ονείρων της.

Jenny.Gr
pexels

1 χρόνο – 6 μήνες πριν από τον γάμο

Η προετοιμασία της επιδερμίδας για την ημέρα του γάμου είναι υπέροχο «ταξίδι» μεταμόρφωσης της επιδερμίδας που ξεκινάει πολύ καιρό πριν. Η περιποίηση προσώπου, οι θεραπείες και οι μη επεμβατικές συσκευές σύσφιξης και αναζωογόνησης του δέρματος παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του «τέλειου» δέρματος. Για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη, αυτές οι θεραπείες πρέπει ιδανικά να ξεκινήσουν έναν χρόνο με έξι μήνες πριν από τη μεγάλη ημέρα, δίνοντας στο δέρμα αρκετό χρόνο για να ανακαλύψει και να αποκαλύψει τις δυνατότητές του.

Αξίζει να δοθεί προσοχή στην εποχή κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί ο γάμος. Αν, για παράδειγμα, ο γάμος έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο είναι προτιμότερο να αποφευχθούν οι θεραπείες αναζωογόνησης δέρματος με λέιζερ, IPL ή βαθύ χημικό peeling τον Ιούνιο. Οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής και η έντονη ηλιακή ακτινοβολία ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την επιδερμίδα. Σε αυτή την περίπτωση, συστήνονται θεραπείες με ελαφρύτερα, πιο επιφανειακά χημικά peeling και θεραπείες σύσφιξης της επιδερμίδας του προσώπου.

9 μήνες πριν από τον γάμο

Σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, μπορούν να εκτελεστούν με ασφάλεια θεραπείες που απαιτούν κάποιας μορφής αποθεραπεία, όπως ένα βαθύ χημικό peeling, το οποίο ξεκινά τη διαδικασία απολέπισης δέρματος και ενθαρρύνει την ταχύτερη ανανέωση των κυττάρων. Το τελικό αποτέλεσμα; Δέρμα χωρίς «ατέλειες», με λεία υφή και λαμπερή όψη. Το Microneedling με PRP είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή θεραπείας, καθώς χρησιμοποιεί κυτταρικά στοιχεία από το αίμα κάθε ατόμου για να προωθήσει την ανάπτυξη των κυττάρων για μια ομοιόμορφη, φωτεινή και λαμπερή επιδερμίδα.

Jenny.Gr
pexels

6 μήνες πριν από τον γάμο

Υπάρχει ακόμα αρκετός διαθέσιμος χρόνος για θεραπείες βαθιάς αναζωογόνησης της επιδερμίδας του προσώπου (Microneedling με PRP, Laser ή IPL). Η πρώτη θεραπεία ενδέχεται να απαιτεί περισσότερο χρόνο αποθεραπείας, αλλά οι 6 μήνες είναι αρκετοί για να «σοκαριστεί» η επιδερμίδα και να αποκαλύψει την καλύτερή της εκδοχή. Το διάστημα αυτό είναι ιδανικό και για μια ρουτίνα συντήρησης των αποτελεσμάτων των θεραπειών ιατρείου αλλά και ενυδάτωσης της επιδερμίδας, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα. Απαραίτητα συστατικά στη σύνθεση αυτής της ρουτίνας είναι τα απαλά προϊόντα καθαρισμού, οι ενυδατικοί οροί και η αντηλιακή προστασία.

3 μήνες πριν από τον γάμο

Οι 3 μήνες πριν την ημέρα του γάμου σηματοδοτούν την τελευταία ευκαιρία που έχει μια γυναίκα να δοκιμάσει κάποια πιο δραστική δερματολογική θεραπεία. Εναλλακτικά, είναι ασφαλές να ακολουθήσει μια απλή ρουτίνα αναζωογόνησης στο σπίτι, με προϊόντα εβδομαδιαίας απολέπισης και ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

Jenny.Gr
pexels

1 μήνα πριν από τον γάμο

Εάν οι θεραπείες ξεκινήσουν την κατάλληλη στιγμή, 1 μήνα πριν από τον γάμο η επιδερμίδα θα έχει αναδείξει πλέον την υγιή και λαμπερή της όψη. Το μόνο που απαιτείται είναι η συντήρηση των αποτελεσμάτων με καθημερινό καθαρισμό του δέρματος, πρωί και βράδυ και επαρκή ενυδάτωση.

Εάν κάποια μέλλουσα νύφη δεν έθεσε σωστούς όρους στο χρονοδιάγραμμά της, θα πρέπει να εναποθέσει τις ελπίδες της σε απαλά προϊόντα φροντίδας και να αποφύγει λίγες ημέρες πριν το γάμο την χρήση υπέρ-δραστικών ενεργών συστατικών που ενδέχεται να ερεθίσουν με οποιονδήποτε τρόπο την επιδερμίδα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.