ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Εκτοΐνη: Το υπέρ-δραστικό συστατικό για την προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

24 Απριλίου 2024

Εκτοΐνη: Το υπέρ-δραστικό συστατικό για την προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου
IG @sofiarichiegrainge
Ένα συστατικό που θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα τους επόμενους μήνες

Πρόκειται για ένα ενεργό συστατικό που είναι ικανό να ενυδατώνει βαθιά το δέρμα, να καταπραΰνει την επιδερμίδα που έχει εκτεθεί για ώρες στον ήλιο, να προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση, την υπερμελάγχρωση και τις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων UV.

Η εκτοΐνη είναι ένα μόριο που ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα (το 1985, από τον Erwin Galinski, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Βόννης), και υπόσχεται να γίνει γρήγορα ένα από τα κορυφαία ενεργά συστατικά περιποίησης δέρματος. Οι μελέτες που αφορούν στη δράση της εκτοΐνης είναι σχετικά λίγες σε αριθμό σε σύγκριση με άλλα ενεργά συστατικά, όπως για παράδειγμα η βιταμίνη C ή η νιασιναμίδη. Ωστόσο, επιστημονικές πηγές αναφέρουν ότι όταν η εκτοΐνη εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα όχι μόνο ασκεί προστατευτική κυτταρική δράση, αλλά δρα και ως φραγμός για το δέρμα.

Γενικά χρησιμοποιείται σε συγκεντρώσεις 0,3 έως 3% σε καλλυντικές φόρμουλες που είναι πολύ καλά ανεκτές από όλους τους τύπους δέρματος. Συμπεριλαμβανομένου - και ιδιαίτερα - του ευαίσθητου δέρματος, καθώς είναι γνωστό ότι καταπραΰνει τα αισθήματα δυσφορίας και τους μικρούς ερεθισμούς. Πιο συγκεκριμένα, η εκτοΐνη σχηματίζει ένα προστατευτικό πέπλο στην επιφάνεια του δέρματος, το οποίο διατηρεί την υγρασία και επιτρέπει στα διάφορα στρώματα του δέρματος να ενυδατωθούν.

Σύμμαχος ενάντια στις ακτίνες του ήλιου

Jenny.Gr
IG @sofiarichiegrainge

Η εκτοΐνη ενσωματώνεται σε αντηλιακές φόρμουλες σε συνδυασμό με φίλτρα UV ή σε κρέμες για την επιβράδυνση της γήρανσης του δέρματος, ενισχύοντας την προστασία στο δέρμα από την επίδραση των ακτίνων UVA.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.