ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

5 καθημερινές συνήθειες που προκαλούν πρόωρη γήρανση στο δέρμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

5 Απριλίου 2024

5 καθημερινές συνήθειες που προκαλούν πρόωρη γήρανση στο δέρμα
IG @hoskelsa
Μήπως ήρθε η στιγμή να αρχίσεις να τις ελέγχεις περισσότερο;

Εφαρμόζεις την αγαπημένη σου αντιρυτιδική κρέμα κάθε πρωί και βράδυ, προστατεύεις το δέρμα σου από τον ήλιο επιλέγοντας αντηλιακά προϊόντα με ισχυρό SPF και προσπαθείς με κάθε τρόπο να διατηρήσεις το δέρμα σου νεανικό και φρέσκο. Ωστόσο, χωρίς να το καταλαβαίνεις διατηρείς κάποιες καθημερινές συνήθειες που συμβάλλουν στην ταχύτερη γήρανση του δέρματος και στην εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων. Ποιες είναι αυτές;

Πίνεις όλα τα ροφήματα με καλαμάκι

Xρησιμοποιώντας καλαμάκι, τα χείλη υπόκεινται σε συνεχή πίεση που δίνεται από το κύρτωμα του περιγράμματός τους και αυτό συμβάλλει στην εμφάνιση του λεγόμενου «barcode», αυτής της σειράς κάθετων γραμμών που σχηματίζονται γύρω από τα χείλη.

Κοιμάσαι πάντα από την ίδια πλευρά

Όλοι έχουμε μια αγαπημένη πλευρά στον ύπνο που μας νανουρίζει. Στην πραγματικότητα, το να κοιμάσαι πάντα από την ίδια πλευρά είναι μια συνήθεια επιβλαβής για το δέρμα του προσώπου. Κι αυτό, διότι η στάση «συνθλίβει» το πρόσωπο στο μαξιλάρι στα ίδια σημεία. Οι ρυτίδες που σχηματίζονται ονομάζονται «ρυτίδες ύπνου» και μπορεί επίσης να γίνονται σταδιακά πιο βαθιές και εμφανείς.

Jenny.Gr
IG @hoskelsa

Αναπνέεις με το στόμα ανοιχτό

Μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά κυρίως τη νύχτα, όταν το σαγόνι χαλαρώνει. Ωστόσο, η αναπνοή με το στόμα ανοιχτό δεν είναι καλή. Βλάπτει την υγεία τόσο στο επίπεδο των αεραγωγών όσο και στο σχηματισμό της υπερώας και της δομής της κάτω γνάθου. Αυτό έχει επίσης αντίκτυπο στο πώς εμφανίζεται το πρόσωπο ενός ατόμου, το οποίο έχει ένα λιγότερο καθορισμένο κάτω μέρος του προσώπου, με μεγαλύτερη χαλαρότητα του δέρματος, με ενδείξεις ρινοχειλικών ρυτίδων και με πιο εμφανή παρουσία διπλού σαγονιού.

Κάνεις υπερβολικές εκφράσεις προσώπου

Αν και ένα εκθαμβωτικό χαμόγελο είναι η πιο όμορφη έκφραση που μπορεί να εμφανιστεί στο πρόσωπο, όσοι έχουν τη συνήθεια να κινούν πολύ τους μύες του προσώπου, για παράδειγμα ακόμη και να συνοφρυώνονται, μπορεί να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο σχηματισμό ρυτίδων.

Jenny.Gr
IG @hoskelsa

Κοιτάζεις το κινητό με σκυμμένο κεφάλι

Tech Neck είναι το φαινόμενο που προκαλείται από την παρατεταμένη παρατήρηση του smartphone ενώ κρατάμε το κεφάλι κάτω. Αυτό προκαλεί μια λανθασμένη στάση που μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό κύφωσης, αλλά κυρίως σε μεγαλύτερη υποχώρηση των μυών του λαιμού και στη δημιουργία χαλαρότητας του δέρματος και σε πιο τονισμένο διπλό πηγούνι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.