ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πεπτίδια vs Ρετινόλη: Ποιο είναι το πιο ισχυρό συστατικό αντιγήρανσης


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

2 Απριλίου 2024

Πεπτίδια vs Ρετινόλη: Ποιο είναι το πιο ισχυρό συστατικό αντιγήρανσης
IG @clairerose
Ποιο ενεργό συστατικό δρα πιο αποτελεσματικά και στοχευμένα ενάντια στη γήρανση

Καθώς μεγαλώνουμε, η φυσική παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης επιβραδύνεται, οι ρυτίδες σχηματίζονται και αργότερα, γίνονται πιο βαθιές και πιο εμφανείς. Επομένως, η επιλογή και η ενσωμάτωση των πιο δραστικών ενεργών συστατικών στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας γίνεται πιο σημαντική από ποτέ στο πέρασμα του χρόνου.

Τα πεπτίδια και η ρετινόλη είναι δύο ενεργά συστατικά με εξαιρετικά οφέλη αντιγήρανσης, καθώς βελτιώνουν σημαντικά την εμφάνιση των ρυτίδων, αλλά δρουν αποτελεσματικά ενάντια και σε άλλα σημάδια γήρανσης, όπως για παράδειγμα η απώλεια φυσικού όγκου και σφριγηλότητας της επιδερμίδας.

Η ρετινόλη είναι αναμφισβήτητα η βασίλισσα της αντιγήρανσης. Τα τελευταία χρόνια όμως, τα πεπτίδια έχουν μπει δυναμικά στο «παιχνίδι» της αντιγήρανσης. Ποιο από τα δύο δραστικά συστατικά είναι πιο «επιθετικό» απέναντι στη γήρανση του δέρματος;

Jenny.Gr
IG @clairerose

Η ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι μια μορφή βιταμίνης Α και είναι το «χρυσό» συστατικό στην αντιγήρανση. Όχι μόνο αυξάνει την παραγωγή κυττάρων μέσα στο δέρμα, παρέχοντας απολεπιστικό αποτέλεσμα, αλλά επίσης αποτρέπει την απόφραξη των πόρων, εξομαλύνει τη μελάγχρωση και μειώνει τις λεπτές γραμμές διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Τα πεπτίδια

Τα πεπτίδια είναι τα δομικά στοιχεία που συνθέτουν πρωτεΐνες, όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη. Είναι υπεύθυνα για τη διατήρηση της δομής του δέρματος καθώς και για τη διατήρηση της υφής, του τόνου και της ελαστικότητάς του. Τα πεπτίδια, όταν εφαρμόζονται στο δέρμα, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθούν στην παροχή πιο λείας και σφριγηλής επιδερμίδας.

Jenny.Gr
IG @clairerose

Πεπτίδια vs Ρετινόλη

Η ρετινόλη έχει μεγαλύτερο εύρος και πιο ισχυρές επιδράσεις στο δέρμα σε σύγκριση με τα πεπτίδια. Αυξάνει την παραγωγή κυττάρων και καταπολεμά τα πρώιμα σημάδια γήρανσης, όπως μελάγχρωση, βλάβη από τον ήλιο και ρυτίδες, αλλά συχνά σε βάρος της ξηρότητας του δέρματος, της ερυθρότητας και του ήλιου ευαισθησία.

Τα πεπτίδια διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, αλλά από την άλλη πλευρά, έχουν λιγότερο ισχυρή επίδραση στο δέρμα. Ωστόσο, είναι πιο ήπια για το δέρμα και μπορεί να είναι κατάλληλα για άτομα με πιο ευαίσθητο δέρμα.

Ενώ τα πεπτίδια δεν είναι ερεθιστικά, όπως συμβαίνει με τα ρετινοειδή, τα πεπτίδια δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο η ρετινόλη. Σε γενικές γραμμές, όταν πρόκειται για κλινικές δοκιμές, η ρετινόλη αποδίδει πιο άμεσα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.