ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς επηρεάζεται η επιδερμίδα μας από τις ορμονικές αλλαγές


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

29 Μαρτίου 2024

Πώς επηρεάζεται η επιδερμίδα μας από τις ορμονικές αλλαγές
IG @rosiehw
Με έναν μαγικό τρόπο, όλα συνδέονται μεταξύ τους και «αποζητούν» την ισορροπία

Η ορμονική ισορροπία έχει ως βασική συνέπεια την αίσθηση ευεξίας για εμάς τις γυναίκες. Οι ορμόνες έχουν ισχυρό αντίκτυπο στην ψυχική και σωματική υγεία και όταν βρίσκονται σε ισορροπία το σώμα λειτουργεί καλύτερα.

Γνωρίζοντας πώς να διαχειριστείς την ορμονική ροή, ξεκινώντας από τις φάσεις του εμμηνορροϊκού κύκλου, σου επιτρέπεται να αισθάνεσαι καλύτερα και να εφαρμόζεις πρακτικές αυτοφροντίδας και περιποίησης της επιδερμίδας απόλυτα συγχρονισμένες με την αρμονία των ορμονών σου.

Θεραπείες ομορφιάς με βάση τις φάσεις του εμμηνορροϊκού κύκλου

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Φάση 1

Τις ημέρες της έμμηνου ρύσης, τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη φτάνουν στα χαμηλότερα επίπεδα και αυτό προκαλεί κούραση, υπερευαισθησία, αλλά κυρίως επιθυμία για γλυκές τροφές – μια προσπάθεια του οργανισμού να αναπληρώσει την έλλειψη σεροτονίνης. Σε αυτή τη φάση, θα λειτουργούσαν εξαιρετικά αποτελεσματικά οι θεραπείες σοκολάτας. Ακόμη και η μυρωδιά της σοκολάτας αρκεί για να επωφεληθείς από την ικανοποιητική της επίδραση στις αισθήσεις.

Φάση 2

Κατά τη διάρκεια της ωοθυλακικής φάσης (από την έμμηνο ρύση έως την ωορρηξία) , τα επίπεδα οιστρογόνων αυξάνονται και έχουν θετική επίδραση τόσο στο πνεύμα όσο και στην απαλότητα και λάμψη των μαλλιών και στην ποιότητα του δέρματος. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να τολμήσεις μια αλλαγή στην εμφάνισή σου. Για παράδειγμα, μπορείς να αλλάξεις το κούρεμα των μαλλιών σου και να δοκιμάσεις ένα νέο hair look. Η επιδερμίδα είναι φυσικά λαμπερή, επομένως η φάση 2 μπορεί να είναι μια ευκαιρία να μάθεις να αγαπάς την εικόνα σου ακόμα και χωρίς μακιγιάζ.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Φάση 3

Αυτό είναι το στάδιο της ωορρηξίας, διαρκεί για περίπου δύο ημέρες όταν τα επίπεδα γονιμότητας, οιστρογόνων και τεστοστερόνης φτάνουν στο αποκορύφωμά τους. Μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτή την περίοδο για να κάνεις απολέπιση στο δέρμα σου, βοηθώντας το να αναγεννηθεί και να αποκαλύψει πλήρως τις δυνατότητές του για λάμψη. Μια θεραπεία που πρέπει να δοκιμάσεις είναι η μικροδερμοαπόξεση – μια θεραπεία διάρκειας μόλις 30 λεπτών που χρησιμοποιεί μικρούς κρυστάλλους που ανασηκώνουν απαλά τα νεκρά κύτταρα και ασκούν μια λεπτή απαλυντική δράση. Το πρόσωπο μετά τη θεραπεία είναι καθαρό, φρέσκο και έτοιμο να απορροφήσει τα προϊόντα που εφαρμόζονται διαδοχικά.

Φάση 4

Η ωχρινική φάση κλείνει τον εμμηνορροϊκό κύκλο, όπου τα οιστρογόνα πέφτουν και η προγεστερόνη εκτινάσσεται, υπεύθυνη για το πρήξιμο και τη μείωση της λίμπιντο, μαζί με την εμφάνιση συμπτωμάτων όπως άγχος, ευερεθιστότητα και εναλλαγές της διάθεσης. Πώς να αντιδράσεις σε αυτές τις μέρες του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου; Με απαλές θεραπείες ομορφιάς και αποτέλεσμα placebo.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.