ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πρέπει να κάνεις καθαρισμό μετά τη μάσκα προσώπου;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

4 Απριλίου 2024

Πρέπει να κάνεις καθαρισμό μετά τη μάσκα προσώπου;
IG @hannaschonberg
Οι μάσκες προσώπου είναι must σε κάθε skincare routine

Οι μάσκες προσώπου αποτελούν ένα αποτελεσματικό step οποιασδήποτε ρουτίνας περιποίησης δέρματος, αλλά μπορεί να προκαλούν μεγάλη σύγχυση σχετικά με τον τρόπο χρήσης τους. Αυτό συμβαίνει διότι στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμες πολλές και διαφορετικές φόρμουλες μάσκας προσώπου.

Η πρώτη ερώτηση που πιθανότατα έρχεται συχνά στο μυαλό σου είναι αν πρέπει να καθαρίσεις ή να πλύνεις το πρόσωπό σου μετά τη χρήση της μάσκας προσώπου. Αποδεικνύεται ότι η απάντηση έχει να κάνει πολύ με τον τύπο μάσκας που χρησιμοποιείς. Αν αυτό σου φαίνεται μπερδεμένο, μην ανησυχείς, είμαστε εδώ για να σου δώσουμε τους κανόνες ακριβούς καθαρισμού που πρέπει να έχεις κατά νου για κάθε τύπο φόρμουλας

Μάσκα αργίλου

Jenny.Gr
IG @haileybieber

Οι μάσκες αργίλου πρέπει να ξεπλένονται. Έχουν μια πλούσια και παχιά υφή σαν κρέμα όταν εφαρμόζονται, αλλά στη συνέχεια στεγνώσουν και ξεπλένονται χρησιμοποιώντας ένα πανάκι προσώπου. Δεν χρειάζεται όμως να χρησιμοποιείς κάποιο προιόν καθαρισμού. Οι μάσκες αργίλου έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνουν τους ρύπους και τις ακαθαρσίες από το δέρμα. Μόλις αφαιρεθούν, είναι ιδανική η άμεση εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας.

Sheet mask

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Σε αντίθεση με τις μάσκες με άργιλο, ο κύριος σκοπός των sheet mask είναι η ενυδάτωση του δέρματος. Είναι εμποτισμένες με ορό ή αιθέριο έλαιο που προσθέτουν ένα ισχυρό boost υγρασίας και ενυδάτωσης. Αυτού του είδους η μάσκα εφαρμόζεται σε ένα καθαρό, φρεσκοκαθαρισμένο πρόσωπο και δρα για 15-20 λεπτά. Μετά την αφαίρεσή της δεν ξεπλένεται, αλλά αντίθετα είναι ευεργετικό να κάνεις μασάζ στο πρόσωπό σου με τον ορό που περισσεύει.

Overnight mask

Jenny.Gr
IG @stormibree

Οι μάσκες που εφαρμόζονται με σκοπό να δράσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, πρέπει το πρωί να ξεπλένονται. Αυτές οι φόρμουλες είναι τέλειες για όσους έχουν αφυδατωμένο δέρμα. Έχουν σχεδιαστεί για να επιδιορθώνουν το δέρμα ενώ κοιμάσαι, και το πρωί ξυπνάς με ένα φρέσκο και ελαστικό δέρμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.