ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Glowing skin: Τα skincare συστατικά που ενισχύουν την λάμψη της επιδερμίδας


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

3 Απριλίου 2024

Glowing skin: Τα skincare συστατικά που ενισχύουν την λάμψη της επιδερμίδας
IG @hannaschonberg
Αυτή την άνοιξη μπορούμε εύκολα να αποκτήσουμε ένα πιο λείο, φωτεινό και λαμπερό δέρμα

Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης, ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας που ακολουθούμε. Εκτός από την αντικατάσταση των πιο παχύρρευστων υφών που είχαν οι κρέμες μας τους προηγούμενους μήνες με πιο ελαφριές συνθέσεις και την αλλαγή των πλούσιων ελαίων καθαρισμού με αναζωογονητικά γαλακτώματα, πολλές από εμάς αναζητάμε τρόπους για να ανακτήσουμε τα επίπεδα λάμψης και φωτεινότητας του προσώπου μας.

Η λάμψη της επιδερμίδας

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Η λάμψη συνήθως αναφέρεται στη διαύγεια του δέρματος και την ομοιομορφία του τόνου του δέρματος, ποια είναι τα skincare συστατικά που πρέπει να αναζητήσουμε; Ένα από τα πιο συχνά συστατικά περιποίησης που στοχεύουν στη λάμψη και τη φωτεινότητα της επιδερμίδας είναι η βιταμίνη C, η οποία θεωρείται το «χρυσό συστατικό» για τη λεύκανση του δέρματος. Εκτός από την αντιοξειδωτική προστασία έναντι των επιθετικών ουσιών όπως η υπεριώδης ακτινοβολία που προκαλούν θαμπάδα και βλάβες, μπορεί να μειώσει την υπερμελάγχρωση και να βελτιώσει τον τόνο και την υφή προάγοντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Η νιασιναμίδη είναι ένα επίσης ευεργετικό συστατικό, γνωστό για την ικανότητά της να μειώνει την εμφάνιση της υπερμελάγχρωσης και να ενισχύει τη λειτουργία φραγμού του δέρματος, με αποτέλεσμα μια πιο λαμπερή επιδερμίδα. Επιπλέον, τα AHAs όπως το γλυκολικό οξύ μπορούν να βοηθήσουν στην απολέπιση, προάγοντας τον κυτταρικό κύκλο και αποκαλύπτοντας ένα πιο λαμπερό, λείο δέρμα.

Τα ρετινοειδή, όπως η ρετινόλη, βελτιώνουν επίσης τη λάμψη του δέρματος μέσω της απολέπισης και εμποδίζοντας την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.