ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

The Self-tanning Guide: Σου εξηγούμε βήμα-βήμα πώς θα αποκτήσεις εντυπωσιακό μαύρισμα στο σπίτι


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

30 Απριλίου 2024

The Self-tanning Guide: Σου εξηγούμε βήμα-βήμα πώς θα αποκτήσεις εντυπωσιακό μαύρισμα στο σπίτι
Freepik
Πώς να χαρίσεις στην επιδερμίδα σου χρυσαφένια όψη σαν να την άγγιξε ο ήλιος φυσικά, με απόλυτη επιτυχία

Στην καρδιά της άνοιξης, ο ήλιος καθημερινά γίνεται ολοένα και πιο λαμπερός και μας προσκαλεί να ονειρευτούμε από τώρα τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Παρά το γεγονός ότι οι μέρες που θα απολαμβάνουμε στην παραλία ακόμα αργούν, οι θερμοκρασίες της εποχής ευνοούν ιδιαίτερα να φορέσουμε τα φορέματα και τις μίνι φούστες μας, αποκαλύπτοντας σημεία της επιδερμίδας που για μήνες έμεναν «κρυφά».

Με την εξέλιξη της βιομηχανίας της ομορφιάς, είναι πράγματι υπέροχο ότι μπορούμε να χαρίσουμε άμεσα στο δέρμα μας μια πιο ζεστή χροιά με λαμπερό, σέξι sunkissed effect οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, χωρίς να μας επηρεάζουν οι επιβλαβείς συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας. Η τεχνική self-tanning είναι ο πιο απλός, εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να αποκτήσουμε σούπερ λαμπερή και ομοιόμορφη bronze επιδερμίδα σε πρόσωπο και σώμα με απόλυτη ασφάλεια.

Το μυστικό της επιτυχίας ενός αψεγάδιαστου αποτελέσματος αυτο-μαυρίσματος βρίσκεται στις self-tan φόρμουλες που θα επιλέξουμε, αλλά και στoν τρόπο με τον οποίο θα προετοιμάσουμε ιδανικά το δέρμα μας για μια τέλεια εφαρμογή. Ως beauty editor έχω πειραματιστεί με πολλές διαφορετικές self-tan συνθέσεις, συνδυασμούς προϊόντων και μεθόδους εφαρμογής. Σου αποκαλύπτω λοιπόν, την τελευταία self-tanning ρουτίνα που υιοθέτησα step by step και τους λόγους για τους οποίους με ενθουσίασε. Έχει πραγματικά εξαιρετικό, πολύ φυσικό αποτέλεσμα και φέρει την υπογραφή της InterMed.

Jenny.Gr
Freepik

Η απόλυτη self-tanning ρουτίνα για πρόσωπο και σώμα

1. Η σωστή προετοιμασία του δέρματος είναι ύψιστης σημασίας για να αποκτήσουμε αυτό το υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα που ονειρευόμαστε, χωρίς να μας «αγγίξει» ο ήλιος. Η καλή απολέπιση του δέρματος πριν την εφαρμογή του self-tan εξασφαλίζει ένα ωραίο, ομοιόμορφο και με διάρκεια μαύρισμα.

Αγαπημένη μου επιλογή είναι το Luxurious Suncare Natural Exfoliating Body Scrub από την InterMed με φυτικά εκχυλίσματα και φυσικά απολεπιστικά συστατικά από φλοιό αμυγδάλου και λούφα, το οποίο κυκλοφορεί σε πολλές οσφρητικές εκδοχές που καλύπτουν όλα τα γούστα. Προσωπικά, αυτή την εποχή ξεχωρίζω λίγο περισσότερο το Icing Sugar.

Luxurious Suncare Natural Exfoliating Body Scrub από την InterMed


Beauty tip: Κατά τη διαδικασία της απολέπισης αξίζει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στους αγκώνες και τα γόνατά μας, όπου το δέρμα σε αυτά τα σημεία είναι πιο τραχύ και σκληρό.

2. Ένα ακόμη beauty secret για μια υπέροχη bronze εμφάνιση είναι το καλά ενυδατωμένο δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή στην επαρκή ενυδάτωση του δέρματος πριν, αλλά και μετά την εφαρμογή του self-tan. Το The Skin Pharmacist Hydra Boost Body Care από την InterMed αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Πρόκειται για μια απολαυστική ενυδατική κρέμα σώματος, ενισχυμένη με υαλουρονικό οξύ, πανθενόλη, φυσικά έλαια από καρύδα και αβοκάντο και βιταμίνη C. Θρέφει, λειαίνει και προσφέρει απαλότητα, ακόμα και στις πολύ ξηρές επιδερμίδες.

The Skin Pharmacist Hydra Boost Body Care από την InterMed

3. Αφού λοιπόν έχουμε απολεπίσει άψογα και ενυδατώσει βαθιά την επιδερμίδα μας, μπορούμε να περάσουμε στην εφαρμογή του self-tan. Προσωπικά, λατρεύω το αποτέλεσμα που χαρίζει το Luxurious Suncare Self-Tanning Vitamin Water από την InterMed με βιταμίνες C και Ε και υαλουρονικό, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα.

Luxurious Suncare Self Tanning Vitamin Water από την InterMed

Beauty tip: Συστήνεται χρήση γαντιού για ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Μπορούμε να ντυθούμε αμέσως μετά την εφαρμογή. Το μαύρισμα αναπτύσσεται περίπου 2 ώρες μετά την εφαρμογή και θα αρχίσει να εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου. Με περισσότερες εφαρμογές επιτυγχάνεται βαθύτερος τόνος μαυρίσματος.

4. Προσωπικά, επιλέγω να χαρίσω και στην επιδερμίδα του προσώπου μου το ίδιο ακριβώς χρώμα με αυτό του σώματός μου. Επομένως, η σωστή ενυδάτωση είναι απολύτως απαραίτητη και για την περιοχή του προσώπου πριν και μετά το self-tanning. Η The Skin Pharmacist Hydra Boost Probiotics Cream από την InterMed με κλινικά μελετημένο σύμπλοκο πρεβιοτικών και προβιοτικών, υαλουρονικό οξύ, εκχύλισμα ελίχρυσου και επιλόβιου είναι βαθιά αναζωογονητική για το δέρμα. Βοηθά στην επαναφορά της ισορροπίας του μικροβιώματος και ενισχύει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού. Διατηρεί την πολύτιμη υγρασία της επιδερμίδας για 24 ώρες, θρέφει και καταπραΰνει το ξηρό δέρμα.

The Skin Pharmacist Hydra Boost Probiotics Cream από την InterMed

5. H αντηλιακή προστασία του προσώπου μας είναι must της skincare ρουτίνας μας καθημερινά, 365 ημέρες τον χρόνο, ενώ φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε να ανανεώνουμε την εφαρμογή του αντηλιακού μας τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή την περίοδο, το The Skin Pharmacist City Detox Anti-Pollution All-Day Protection SPF30 από την InterMed δεν λείπει από την τσάντα μου.

The Skin Pharmacist City Detox Anti-Pollution All-Day Protection SPF30+ από την InterMed

6. Για επιπλέον προετοιμασία, αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια στο φυσικό μαύρισμα που επιθυμώ να έχει το δέρμα μου τώρα επιλέγω να ενισχύσω τα αποτελέσματα εκ των έσω με το Luxurious Suncare Tan Enhancer από την InterMed. Πρόκειται για μια πατενταρισμένη φόρμουλα που συνδυάζει ένα σύμπλεγμα καροτενοειδών, βιταμίνες Ε & C και σελήνιο που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Ο χαλκός που περιέχει συνεισφέρει στο φυσιολογικό χρωματισμό του δέρματος, ενώ η L- τυροσίνη είναι ένα αμινοξύ πρόδρομος της μελανίνης για υγιή λάμψη κάθε μέρα.

Luxurious Suncare Tan Enhancer από την InterMed

Δοσολογία: 1 φακελίσκος την ημέρα 15 ημέρες πριν και κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο και 15 μέρες μετά την έκθεση στον ήλιο. H λήψη μπορεί να γίνεται και όλο τον χρόνο για επιδερμίδα με υγιή λάμψη.

Η self-tanning ρουτίνα της InterMed είναι ιδανική για αυτή την εποχή που θέλουμε να χαρίσουμε ένα υγιές, ζεστό και λαμπερό χρώμα στην επιδερμίδα μας, αλλά εξαιρετική επιλογή ακόμα και για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με σκοπό να αποφύγουμε την πολύωρη έκθεσή μας στο ήλιο.

Ακολούθησε την InterMed στα Social Media:

Facebook

Instagram

YouTube

Advertorial

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.