REAL LIFE #ITSAMALIAK

#ItsAmaliaK: Γυμνάζομαι αλλά γιατί;


Αμαλία Κωστοπούλου

13 Ιουνίου 2016

gym-epilegmeni-eikona.jpg

Hey guys! Καλή εβδομάδα!

Πολλοί από εσάς μου έχετε ζητήσει να σας πω τι γυμναστική κάνω.

Πριν μιλήσουμε για αυτό, νομίζω πως το πιο σημαντικό είναι να μην βλέπετε την γυμναστική ως μέσο για να απαλλαγείτε από ένα σώμα που δεν σας αρέσει. Μην γυμνάζεστε με στόχο να γίνετε ένας άλλος. Αντίθετα, πρέπει να γυμναζόμαστε επειδή αγαπάμε το σώμα μας και θέλουμε να είναι πιο υγιές και πιο δυνατό. Αν έχετε αυτό στο μυαλό σας, το πρόγραμμα, όποιο κι αν είναι αυτό, θα έχει αποτελέσματα, αλλιώς εγγυώμαι πως θα τα παρατήσετε. Άλλωστε είναι αδύνατον το σώμα σας να γίνει ακριβώς όπως αυτό που είδατε σε μια φωτογραφία.

Προσωπικά με ενοχλούν άρθρα όπως "πώς να αποκτήσεις το τέλειο σώμα" κλπ κλπ καθώς πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρότυπο σώματος. Ο καθένας μας είναι χτισμένος διαφορετικά! Το μόνο που μετράει είναι να είσαι εσύ άνετος με τον εαυτό σου, και αν θες να αλλάξεις κάτι, να το κάνεις με φροντίδα.

LoveYourself2

Έχοντας υπάρξει στόχος αρνητικών σχολίων όπως "ανορεξική" κλπ. από πολύ μικρή, το θέμα σώμα είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμένα. Η κριτική για το σώμα κάποιου πληγώνει πολύ, και καταλαβαίνω πως κάποιος μπορεί να θελήσει να αρχίσει γυμναστική και εξαντλητική δίαιτα επειδή έχει δεχτεί τέτοια σχόλια. Αυτό που έχω να σας πω είναι να μην ακούτε τους haters, αγαπήστε το σώμα σας και μην ντρέπεστε γι' αυτό. Η γυμναστική είναι τελείως προσωπικό θέμα και είναι υπέροχη όταν διασκεδάζουμε με αυτή, όχι όταν καταπιεζόμαστε. Να θυμάστε πως πάντα, μα πάντα, την ανασφάλεια την έχει εκείνος που μιλάει άσχημα, όχι εσείς! Μην τον αφήνετε λοιπόν να σας την μεταδώσει. Για μένα όλα τα παρακάτω σώματα είναι super hot και είναι όλα τελείως διαφορετικά. Embrace yours!

chrissy-teigen-heading-to-a-gym-new-york_4

khloe-kardashian-going-to-a-gym-in-beverly-hills-march-2015_6

landscape-1453992449-elle-ashley-index

martha-hunt-and-elsa-hosk-victoria-s-secret-sport-photo-shoot-in-new-york-city-ny-1-7-2016-4

Γιατί λατρεύω λοιπόν την γυμναστική;

Eίναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, αθλούμαι από πολύ μικρή. Στο σχολείο ήμουν στην ομάδα στίβου, όμως η μεγάλη μου αγάπη ήταν πάντα το μπαλέτο! Τώρα πια δεν έχω πολύ χρόνο να πηγαίνω στην αγαπημένη μου σχολή καθώς δεν είμαι εδώ σχεδόν ποτέ, αλλά κάποια στιγμή θα πάω... το έχω πει 100 φορές βέβαια. πού θα πάει θα το κάνω, χαχα ...

the-australian-ballet-2016-vitesse-imogen-chapman

Παρόλα αυτά, πάντα βρίσκω χρόνο για γυμναστική! Εκτός από το προφανές ότι κάνεις καλύτερο σώμα, για εμένα το πιο σημαντικό είναι πως σου φτιάχνει την διάθεση, όχι μόνο λόγω των ενδορφινών που σε κάνουν χαρούμενη, αλλά και επειδή ανεβάζει την αυτοπεποίθηση. Μερικές φορές κάνω γυμναστική πριν πάω στην παραλία ή πριν βγω το βράδυ και βάλω το αγαπημένο μου κολλητό φόρεμα. Προφανώς με μια φορά δεν υπάρχει καμία διαφορά, αλλά με κάνει να νιώθω καλύτερα! Επίσης είναι full αγχολυτική και από εκεί που ήμουν στρεσαρισμένη για τα πράγματα που έχω να κάνω (π.χ. εργασίες), γυρνάω σπίτι με καθαρό μυαλό, ήρεμη, έτοιμη να δουλέψω. Ή και να ξεραθώ στο κρεβάτι μου, lol!!

IMG_0399

Είναι δύσκολο να ξεκινήσεις, θα βαριέσαι να σηκωθείς από την ζεστή σου γωνιά, και θα βρεις 1000 λόγους για τους οποίους δεν έχεις χρόνο. Trust me I've been there. Απλώς σήκω! Ένας τρόπος να έχεις λίγη περισσότερη όρεξη είναι να πάρεις ωραία ρούχα γυμναστικής. Όταν το κάνω αυτό, επειδή θέλω να τα φορέσω όσο πιο γρήγορα γίνεται, πάντα τρέχω στο γυμναστήριο. Προτιμώ τα φωτεινά χρώματα, μου φτιάχνουν τη διάθεση.

IMG_0369IMG_0361

Καμιά φορά όμως φοράω μαύρο, άσπρο, η γκρι για να μπορώ μετά να κάνω και άλλες δουλειές χωρίς να μοιάζω με ουράνιο τόξο όταν περπατάω στο δρόμο! Το athleisure look είναι άλλωστε full στη μόδα.

GettyImages-494980676

gallery-1450883473-spl1199792-017

Συμβουλή: Καλό είναι να δοκιμάσεις διάφορα είδη γυμναστικής έτσι ώστε να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Ακόμα και αν κατασταλάξεις σε ένα, να δοκιμάζεις καινούργια πού και πού, έτσι δεν θα βαρεθείς εύκολα, και θα γυμνάσεις και διαφορετικές μυικές ομάδες. Ιδέες:

Κυκλική γυμναστική.

maxresdefault

Spinning

SoulCycle's

Yoga

yoga-celebs-collage

Κολύμβηση

Woman swimming in a pool

Kickboxing

adriana-lima-gymnastiki

Αν δεν θέλεις να γραφτείς σε γυμναστήριο προτείνω να πας σε κάποια μαθήματα 4-5 φορές, να πάρεις ιδέες για ασκήσεις και μετά να τις κάνεις σπίτι σου ή στο πάρκο της γειτονιάς σου. Επίσης τέλεια workouts από celebrities μέχρι και αγγέλους της Victoria Secret θα βρεις στο Youtube. Και στο instagram υπάρχουν άπειρα video και photos με ασκήσεις από top γυμναστές. Δεν είναι αναγκαστικά ακριβή η γυμναστική, μπορείς να την κάνεις παντού, αρκεί να θέλεις!

Το δικό μου πρόγραμμα:

Στην Αμερική πηγαίνω σε ένα μέρος που λέγεται SoulCycle, μια φορά την βδομάδα για spinning και 2 ή 3 φορές για high intensity interval training που είναι ουσιαστικά κυκλική γυμναστική όπου οι μισές ασκήσεις είναι αερόβιες και οι μισές ενδυνάμωσης. Κάνω μισή ή μία ώρα χωρίς διάλειμμα. Πίστεψέ με, μέσα σε 30' γίνεσαι παπί... όντως!

IMG_0408

IMG_1505

Εδώ στην Αθήνα κάποιες φορές πηγαίνω σε ένα γυμναστήριο που έχει crossfit, αλλά τις περισσότερες φορές τρέχω 2-3 χιλιόμετρα ή έξω ή στο διάδρομο και μετά κάνω μερικές ασκήσεις που έχω μάθει στα διάφορα μαθήματα που έχω πάει και μου ταιριάζουν περισσότερο. Τόσο απλά!

IMG_4048-640x480

Βασικά... τώρα που το σκέφτομαι ένας από τους σημαντικότερους λόγους να γυμναστείς είναι γιατί μετά μπορείς να φας αυτό χωρίς τύψεις...χαχα!

IMG_0245

Χωρίς πλάκα τώρα, είναι σίγουρο πως μέσα από την γυμναστική θα γνωρίσεις καλύτερα το σώμα σου με αποτέλεσμα να νιώθεις πιο άνετα με αυτό. Θα αισθάνεσαι περήφανη και θα αποκτάς περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν βλέπεις πως βελτιώνεσαι. Όταν το νιώσεις αυτό δύσκολα θα ξαναπείς πως βαριέσαι να πας γυμναστήριο. Trust me, just do it!

xxx

Αμαλία