WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ανανάς: Μπορεί αυτό το νόστιμο τροπικό φρούτο να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος;


Τζουλιάννα Καρνέζη

2 Μαΐου 2024

Ανανάς: Μπορεί αυτό το νόστιμο τροπικό φρούτο να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος;
pexels
Βοηθάει ο ανανάς στην απώλεια βάρους; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Αν αγαπάτε τον ανανά τότε συνεχίστε να τον προτιμάτε. Ο ανανάς είναι ένα από τα δέκα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο, με σχεδόν 30 εκατομμύρια τόνους να παράγονται κάθε χρόνο. Με καταγωγή από τη Νότια Αμερική, πήρε το όνομα του από Ευρωπαίους εξερευνητές που πίστευαν ότι τα τροπικά φρούτα έμοιαζαν με κουκουνάρι. Οι ανανάδες προσφέρουν διάφορα οφέλη για την υγεία. Μπορεί όμως να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους;

Οι κυριότεροι λόγοι για να συμπεριλάβετε τον ανανά στη διατροφή σας

Είναι γνωστό ότι οι δίαιτες πλούσιες σε φρούτα και λαχανικά μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική υγεία σας. Οι διατροφικές οδηγίες σε όλο τον κόσμο συνιστούν πολλές μερίδες φρέσκων φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα, ενώ η αυξημένη κατανάλωση τους έχει συνδεθεί με χαμηλότερα ποσοστά χρόνιων ασθενειών όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις. Από όλα τα φρέσκα προϊόντα που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας, ο ανανάς, ειδικότερα, έχει αρκετά οφέλη για την υγεία. Παρακάτω είναι μερικά από αυτά:

  • Έχει φυτικές ίνες: Ένα φλιτζάνι ανανά παρέχει σχεδόν το 10% των ημερήσιων αναγκών σας σε φυτικές ίνες.
  • Εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών όπως η βιταμίνη C: Σύμφωνα με το USDA, ένα φλιτζάνι ανανά έχει το 100% των συνιστώμενων απαιτήσεων για βιταμίνη C.
  • Περιέχει βασικά θρεπτικά συστατικά: Ο ανανάς έχει απαραίτητα μέταλλα όπως μαγγάνιο και ψευδάργυρος.
  • Καλή πηγή νερού και ηλεκτρολυτών: Οι ανανάδες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και είναι μια καλή πηγή ηλεκτρολυτών όπως το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο, ώστε να μπορούν να σας βοηθήσουν να ενυδατωθείτε.
  • Υποστηρίζει την υγιή πέψη: Οι ανανάδες περιέχουν ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη που μπορεί να βοηθήσει την πέψη, να αποτρέψει το φούσκωμα και να αναστείλει την ανάπτυξη επιβλαβών εντερικών βακτηρίων.
  • Αντιφλεγμονώδες και αντιβακτηριακό : Η βρωμελίνη μειώνει τις φλεγμονώδεις ενώσεις στο σώμα και εμποδίζει την ανάπτυξη πολλών βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες.
  • Ενισχύει την ανοσία: Η βρωμελίνη υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα ενεργοποιώντας σημαντικά κύτταρα του ανοσοποιητικού που ονομάζονται Τ κύτταρα.
  • Μείωση του πόνου και της φλεγμονής στις αρθρώσεις: Η βρωμελίνη έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βελτιώνει τα συμπτώματα του πόνου σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα.
Jenny.Gr

Βοηθάει ο ανανάς είναι στην απώλεια βάρους;

Όσο αφορά την απώλεια βάρους είναι σημαντικό να επισημάνω πως κανένα μεμονωμένο τρόφιμο δεν μπορεί να σας κάνει να χάσετε κιλά ως δια μαγείας. Αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους είναι ο συνδυασμός της ισορροπημένης διατροφής και της άσκησης. Δεν θα χάσετε κιλά επειδή τρώτε ανανά, ούτε πρέπει να τον εντάξετε στη διατροφή σας εάν δεν σας αρέσει, με σκοπό και μόνο να δείτε μείωση στη ζυγαριά σας. Παρόλα αυτά ο ανανάς, όπως και όλα τα φρούτα, είναι μια καλή επιλογή για να ενσωματώσετε στη ρουτίνα σας

Τέλος όπως συμβαίνει με όλα τα φρούτα, το καλύτερο είναι να τα τρώτε στη φυσική τους μορφή ή σε smoothies, ώστε να μη χάνονται οι φυτικές τους ίνες.

Αφού διαβάσατε το άρθρο μου, είναι ώρα να μάθετε και τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερευνήστε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθετε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.