REAL LIFE WHO

Η Karine Jean-Pierre είναι η πρώτη μαύρη και ομοφυλόφιλη εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου


JTeam

6 Μαΐου 2022

Η Karine Jean-Pierre είναι η πρώτη μαύρη και ομοφυλόφιλη εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
Getty Images
Η Karine Jean-Pierre θα διαδεχθεί την ελληνικής καταγωγής, Jen Psaki, ως η πρώτη μαύρη και η πρώτη ομοφυλόφιλη εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η Karine Jean-Pierre γράφει ιστορία μετά την επιλογή του ονόματός της από τον Joe Biden να εκπροσωπήσει τον Λευκό Οίκο. Η Jen Psaki αναμένεται να αποχωρήσει από τα καθήκοντά της στις 13 Μαΐου κι έτσι η Karine παίρνει τη θέση της και γίνεται η πρώτη μαύρη και η πρώτη ομοφυλόφιλη που αναλαμβάνει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ: «Η Karine φέρνει όχι μόνο την εμπειρία, το ταλέντο και την ακεραιότητα που χρειάζονται για αυτήν τη δύσκολη δουλειά, αλλά θα συνεχίσει να ηγείται της επικοινωνίας για το έργο της κυβέρνησης Biden- Harris».

Η επιλογή της Jean-Pierre είναι «καταπληκτική γιατί η εκπροσώπηση έχει σημασία και θα δώσει φωνή σε τόσους πολλούς ενώ θα δείξει σε τόσους πολλούς τι είναι πραγματικά δυνατό όταν εργάζεσαι σκληρά και ονειρεύεσαι πολλά», δήλωσε η Psaki.

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε από την πλευρά της: «Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή και το αναγνωρίζω. Καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι για τόσους πολλούς ανθρώπους». Η Jean-Pierre έχει μια κόρη με την σύντροφό της, δημοσιογράφο του CNN. Τον περασμένο Μάιο, η Jean-Pierre έγινε η δεύτερη μαύρη γυναίκα στην ιστορία που έκανε την ενημέρωση τύπου.

Υπηρέτησε στην ομάδα επικοινωνίας του Λευκού Οίκου από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Biden και πριν από αυτό ήταν σύμβουλος της εκστρατείας του και επικεφαλής του επιτελείου της αντιπροέδρου Kamala Harris. Η 44χρονη γεννήθηκε στη Μαρτινίκα και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την οικογένειά της όταν ήταν ακόμη σε νηπιακή ηλικία.

Η Jean-Pierre δηλώνει υπέρμαχος της καταπολέμησης του στιγματισμού της ψυχικής υγείας ενώ μοιράστηκε τις δικές της ιστορίες για σεξουαλική κακοποίηση ως παιδί, καθώς και ότι έπασχε από κατάθλιψη. Την Πέμπτη, όταν ρωτήθηκε για το μήνυμα που ήθελε να στείλει στην αμερικανική νεολαία, είπε: «Αν είστε παθιασμένοι με αυτό που θέλετε να είστε, πού θέλετε να πάτε και εργάζεστε πολύ σκληρά για αυτόν τον στόχο, θα συμβεί. Θα ανατραπείς και θα περάσεις δύσκολες στιγμές και δεν θα είναι εύκολο όλη την ώρα, αλλά οι ανταμοιβές είναι πολύ εκπληκτικές, ειδικά αν μείνεις πιστός στον εαυτό σου».

Ο Biden παράλληλα έκανε λόγο και για το έργο της Psaki: «Η Jen Psaki έθεσε τα πρότυπα για την επιστροφή της σεμνότητας, του σεβασμού και της ευπρέπειας στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου», ενώ παράλληλα την ευχαρίστησε που «ανέβασε τον πήχη, επικοινωνώντας με αμεσότητα και ειλικρίνεια με τον αμερικανικό λαό και διατηρώντας το χιούμορ της».

Η Jen Psaki διετέλεσε διευθύντρια επικοινωνίας του Barack Obama και εκπρόσωπος του State Department. Επιλέχθηκε από τον Biden για το πόστο της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου σε μια προσπάθεια να ισορροπήσουν οι σχέσεις με τον Τύπο μετά από μια δύσκολη περίοδο από τη θητεία του πρώην προέδρου Donald Trump.