REAL LIFE TRUE STORIES

«Τρέχουσα ασθένεια: ομοφυλόφιλη»: Αυτή η διάγνωση μιας gay γυναίκας δεν έγινε σε άλλον αιώνα, αλλά την περασμένη Δευτέρα


The Jennettes

8 Οκτωβρίου 2021

«Τρέχουσα ασθένεια: ομοφυλόφιλη»: Αυτή η διάγνωση μιας gay γυναίκας δεν έγινε σε άλλον αιώνα, αλλά την περασμένη Δευτέρα
Θα μπορούσε να είναι μια κακή φάρσα ή ένα αποτυχημένο σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα. 19χρονη gay γυναίκα στην Ισπανία διαγνώστηκε με «ομοφυλοφιλία» όταν επισκέφθηκε για ένα ζήτημα γύρω από την έμμηνο ρύση, γυναικολόγο του νοσοκομείου Reina Sofía στην πόλη της Murcia. Το ασύλληπτο περιστατικό προέκυψε από έγγραφο που κατέγραφε τα παρακάτω: «Τρέχουσα ασθένεια: ομοφυλοφιλία». 

Θα μπορούσε να είναι μια κακή φάρσα ή ένα αποτυχημένο σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα. 19χρονη gay γυναίκα στην Ισπανία διαγνώστηκε με «ομοφυλοφιλία» όταν επισκέφθηκε για ένα ζήτημα γύρω από την έμμηνο ρύση, γυναικολόγο του νοσοκομείου Reina Sofía στην πόλη της Murcia.

Το ασύλληπτο περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα και προέκυψε μετά την εξέταση της κοπέλας, από έγγραφο που κατέγραφε τα παρακάτω: «Τρέχουσα ασθένεια: ομοφυλόφιλη»

Σύμφωνα με τον Guardian, η οικογένεια της 19χρονης αλλά και μια ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση αναμένουν ένα απολογητικό μήνυμα στην κοπέλα ενώ όπως δηλώνει η ασθενής: «Στην αρχή, νόμιζα ότι ήταν αστείο αλλά τελικά δεν είναι». Η μητέρα της γυναίκας σχολίασε χαρακτηριστικά στην ElDiario: «Ο γυναικολόγος ρώτησε την κόρη μου εάν μπορούσε να συμπεριλάβει τον σεξουαλικό της προσανατολισμό στην αναφορά του κι εκείνη απάντησε θετικά καθώς θεώρησε ότι μπορεί να ήταν κάτι σχετικό».

Οι δυο τους ανέφεραν το αμήχανο και ακατανόητο περιστατικό στην οργάνωση Galactyco, η οποία στη συνέχεια κατήγγειλε το συμβάν στους αρμόδιους φορείς. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εν λόγω οργάνωσης: «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αφαιρέσει την ομοφυλοφιλία από τη λίστα των ψυχικών ασθενειών από το 1990 αλλά ακόμη και μετά από 31 χρόνια, υπάρχουν ακόμη επαγγελματίες στις υγειονομικές υπηρεσίες της Murcia που αντιμετωπίζουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ως ασθένεια». 

Το περιστατικό, σύμφωνα με την οργάνωση, δεν πρέπει να ληφθεί ως μεμονωμένο και η ίδια παράλληλα κατηγορεί τις τοπικές αρχές ότι αγνόησαν τα νομικά δικαιώματα της 19χρονης. Όπως αναφέρει: «Η οργάνωσή μας έχει λάβει αναρίθμητες αναφορές για ευτελιστική αντιμετώπιση λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας του φύλου. Είναι ανησυχητικό, απαράδεκτο και δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή απέναντι σε επαγγελματίες που είναι στα χέρια τους η υγεία μας και αγνοούν την πραγματικότητα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων».

Οι υγειονομικές αρχές της περιοχής είναι ενήμερες για το θέμα, όπως αναφέρεται, και θα κάνουν ενδελεχή έρευνα για να εξακριβώσουν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και θα προχωρήσουν αναλόγως, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου τους. Όπως τόνισε, αυτό που δείχνουν οι αρχικές έρευνες, είναι ότι έγινε λάθος κατά τη λήψη των στοιχείων της ασθενούς αλλά σε κάθε περίπτωση, το νοσοκομείο θα ζητήσει συγγνώμη από την γυναίκα... Εάν αυτό αρκεί!

Δείτε ακόμη: