ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Barbour: Γιορτάζοντας τα 120 χρόνια


11 Μαρτίου 2014

59168_p29a_CMYK-Copy.jpg

Ξεκίνησε την πορεία της το 1894 στο λιμάνι του South Shields, στο νότιο-ανατολικό τμήμα της Αγγλίας, και σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια ηγετική αγγλική μάρκα ενδύματος, με τεράστια κληρονομιά και παράδοση.

Ιδρύθηκε το 1894 από τον John Barbour, ένα Σκωτσέζο από την περιοχή Galloway. Η εταιρεία εδραιώθηκε ταυτόχρονα με την ραγδαία ανάπτυξη του λιμανιού South Shields στη Βορειοανατολική Αγγλία με κύρια δραστηριότητα της την παραγωγή αδιάβροχων ενδυμάτων για την προστασία από το νερό της αυξανόμενης κοινότητας των ναυτικών, ψαράδων και λιμενεργατών .

Γρήγορα η φήμη της Barbour εξαπλώνεται και καθιερώνεται για την ποιότητα και την καινοτομία της. Με την έκδοση του 1ου καταλόγου Barbour το 1908, η εταιρεία διευρύνει την πελατειακή βάση της σε παγκόσμιο επίπεδο, σε γαιοκτήμονες και αγρότες σε όλον τον κόσμο ακόμα και στη μακρινή Χιλή και το Χονγκ Κονγκ.

Κατά τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η επιχείρηση παρήγαγε αδιάβροχη εξωτερική ενδυμασία για τους στρατιωτικούς. Η φόρμα της Barbour, Ursula επελέγη για τους υπηρετούντες στα υποβρύχια στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1936,η Barbour δημιούργησε το εμβληματικό από κερωμένο βαμβάκι κοστούμι μοτοσικλέτας για τους αγώνες μοτοσυκλέτας «6 days Trials» που φορέθηκε από κάθε αναβάτη από το 1950 έως το 1970 συμπεριλαμβανομένου του ηθοποιού Steve McQueen το 1964.Το 1974 η Barbour τιμάται με βασιλικό εύσημο πιστοποίησης , “Royal Warrants” από τον Δούκα του Εδιμβούργου , από την ίδια τη Βασίλισσα το 1982 και από τον πρίγκιπα της Ουαλίας το 1987.

Σήμερα η Barbour προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα από ρουχισμό και υποδήματα για τον άντρα, την γυναίκα και το παιδί. Εκτός από τα πασίγνωστα μπουφάν, τα πουκάμισα, τα πλεχτά, τα παντελόνια και τα αξεσουάρ ανταποκρίνονται πλήρως, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και στο παρελθόν, στις απαιτήσεις του ρουχισμού της Barbour. Πάντα συνώνυμες με την αγγλική ύπαιθρο, οι συλλογές της Barbour, δημιουργούν πρακτικά country ρούχα αλλά και μόδα για την πόλη. Υπάρχει μία τεράστια επιλογή για όλες τις ηλικίες και τον τρόπο ζωής του καθενός από εμάς, από το τεχνικό ρούχο μέχρι τα παραδοσιακά country, όλα εμπνευσμένα από τα παραδοσιακά αρχεία της Barbour αλλά εκμοντερνισμένα .

Σήμερα εν έτει 2014, η Barbour παραμένει 100% οικογενειακή επιχείρηση. Η πρόεδρος, Dame Margaret Barbour διευθύνει την εταιρεία για πάνω από σαράντα χρόνια και η κόρη της η Helen Barbour, η οποία αποτελεί την 5η γενιά της οικογένειας, είναι η αντιπρόεδρος.

Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολύ σπουδαίες συνεργασίες με σχεδιαστές όπως η Anya Hindmarch, Alice Temperley, Paul Smith, Tokihito Yoshida και Norton & Sons, δημιουργώντας συλλογές στην αιχμή της μόδας, οι οποίες ερμηνεύουν και ενσωματώνουν με τον δικό τους τρόπο την παράδοση BARBOUR

Το 2013, η Barbour International, η γκάμα των ρούχων εμπνευσμένη από την κληρονομιά της μοτοσυκλέτας, διαφοροποιήθηκε από την BARBOUR και αναπτύσσεται ως ένα αυτόνομο brand . Το πρώτο Barbour International, κατάστημα άνοιξε στo Picadilly στο Λονδίνο το Νοέμβριο του 2013 .

BARBOUR

Ο Steve Buck, Διευθύνων Σύμβουλος της Barbour, δήλωσε : « η εταιρεία έχει διανύσει τόσο πολύ δρόμο από την αρχική τοπική επιχείρηση του 1894 έως την παγκοσμίως γνωστή μάρκα του 2014. Προσοχή στην λεπτομέρεια, στην ποιότητα, στην ανθεκτικότητα και ενσωμάτωση της παράδοσης παραμένουν οι ίδιες βασικές αρχές της Barbour από τότε που δημιουργήθηκε έως σήμερα. Καθώς η μόδα και τα στιλ εξελίσσονταν, εμείς πάντα παραμέναμε πιστοί στην παράδοση και την κληρονομιά μας και είμαστε πολύ περήφανοι που φέτος γιορτάζουμε την 120η επέτειό μας. Περιμένουμε με ανυπομονησία τις μελλοντικές προκλήσεις που θα έρθουν.»

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.