ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Dolce & Gabbana Alta Moda: Το πιο ινσταγκραμικό σόου στο παραμυθένιο χωριό της Ιταλίας


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

11 Ιουλίου 2023

Dolce & Gabbana Alta Moda: Το πιο ινσταγκραμικό σόου στο παραμυθένιο χωριό της Ιταλίας
Dolce & Gabbana
Το σόου των Dolce & Gabbana στο Alberobello ήταν ο παράδεισος του Instagram

Το σόου Alta Moda των Dolce & Gabbana πραγματοποιήθηκε στο Alberobello, σε ένα χωριό της Νότιας Ιταλίας που έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το χωριό αυτό είναι το πιο ινσταγκραμικό μέρος που θα μπορούσε να λάβει χώρα το Alta Moda show, ένα χωριό του 14ου αιώνα με πέτρινα σπιτάκια που έχουν κωνικές σκεπές. Ο Ντομένικο Ντόλτσε αποκάλεσε αυτό το σόου «το πιο αυθεντικό της ζωής μας» και συνέχισε λέγοντας «είναι ρούχα για μαγείρεμα, αλλά με έναν Alta Moda τρόπο και γιατί όχι;».

Το σχεδιαστικό δίδυμο πήρε κυριολεκτικά ως πηγή έμπνευσης τις τοπικές τέχνες, όπως μπορούμε να δούμε και από τη συλλογή. Το show άνοιξε ένα μοντέλο φορώντας ένα τεράστιο ψάθινο καπέλο σε κωνικό σχήμα -ναι, όπως οι σκεπές των σπιτιών-, επίσης είδαμε κορσέδες πλεγμένους από καλάμια και lingerie από βελονάκι. Όλη η παράδοση σε μια συλλογή! Μαύρο, nude, κόκκινο και λευκό, τα κλασικά χρώματα του οίκου μαζί με το μπεζ της ψάθας περπάτησαν στην πασαρέλα. Οι διαφάνειες, τα απλικαρισμένα λουλούδια και οι μοναδικές λεπτομέρειες πάνω στα ρούχα, όλα αυτά είχαν μια σχέση με το γραφικό χωριό και την παράδοσή του. Ένα show εντελώς Dolce & Gabbana αλλά όχι με τον σέξι τρόπο που μας είχαν συνηθίσει, μάλλον πιο αισθησιακό και θηλυκό.

Το δίδυμο προσπαθεί να επαναφέρει τον οίκο στις παλιές ένδοξες εποχές -πριν ακόμα και το σκάνδαλο στην Κίνα- δημιουργώντας ένα αίσθημα αυθεντικότητας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το πέτυχαν σίγουρα, εφόσον επέστρεψαν για τα καλά στις παραδόσεις και στις ρίζες της πατρίδας τους.

Δείτε στην παρακάτω gallery τα αγαπημένα μας looks από τη συλλογή των Dolce & Gabbana!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.