ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο creative director της Blumarine, Νίκολα Μπρονιάνο, αποχωρεί από τον οίκο μετά από 4 χρόνια


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

19 Οκτωβρίου 2023

Ο creative director της Blumarine, Νίκολα Μπρονιάνο, αποχωρεί από τον οίκο μετά από 4 χρόνια
Instagram/nicola_brognano
Ο Ιταλός σχεδιαστής αποχωρεί με αμιοβαία συμφωνία από τη Blumarine

Ο Νίκολα Μπρονιάνο αποχωρεί από την Blumarine. Σύμφωνα με δήλωση του οίκου, ο σχεδιαστής αποχωρεί μετά από αμοιβαία συμφωνία. Τι γίνεται το 2023 στη μόδα επιτέλους;

Ο Μπρονιάνο είχε οριστεί creative director της Blumarine στο τέλος του 2019, αμέσως μετά την εξαγορά της μαμάς εταιρείας της Blumarine από την ιταλική EIH Eccellenze Italiane, του Μάρκο Μάρτσι. Ο Μάρτσι ήθελε να αναβιώσει την παλιά αίγλη του οίκου, ο οποίος ήταν γνωστός για την θηλυκότητα και τον ρομαντισμό του και ο Μπρονιάνο έβαλε μπρος τις «μηχανές» με έναν Y2K αέρα, που έγινε ανάρπαστος ανάμεσα στην GEN Z.

«Ο Νικολά ήταν ικανός να μεταφράσει τους κώδικες της Blumarine, συστήνοντάς τους ξανά με ένα πρωτότυπο και σύγχρονο τρόπο, αναβιώνοντας το ενδιαφέρον για το brand ανάμεσα σε επαγγελματίες της μόδας και πελάτες» ανέφερε ο Μάρτσι.

Ο Μπρονιάνο είπε «Το να εργάζομαι ως creative director του brand έχει εμπλουτίσει βαθιά την επαγγελματική, δημιουργική και ανθρώπινη εμπειρία μου. Φέρνοντας το brand πάλι κάτω από τους προβολείς ήταν μια πραγματικά μοναδική και συναρπαστική ευκαιρία. Ευχαριστώ τον Μάρκο για αυτό και την ομάδα μου για την εξαιρετική δουλειά που καταφέραμε να κάνουμε μαζί».

Ο Μπρονιάνο γεννήθηκε το 1990, σπούδασε σχέδιο μόδας στο Istituto Marangoni και έπιασε την πρώτη του δουλειά στον Giambattista Valli στο Παρίσι και. Το 2016 ίδρυσε το δικό του brand και κέρδισε στη «Who Is On Next?» της ιταλικής Vogue. Βέβαια μετά το 2019 το brand μπήκε για λίγο στην αναμονή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS