ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο Αλεσάντρο Μικέλε είναι ο νέος creative director του ιταλικού οίκου μόδας Valentino


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

28 Μαρτίου 2024

Ο Αλεσάντρο Μικέλε είναι ο νέος creative director του ιταλικού οίκου μόδας Valentino
SPLASH via Ideal Image
Ο Αλεσάντρο Μικέλε παίρνει το τιμόνι του Valentino και η πρώτη του συλλογή θα είναι η Spring 2025

Ο οίκος μόδας Valentino λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του Πιερπάολο Πιτσιόλι από τη θέση του creative director, υποδέχεται στη Ρώμη τον νέο «καπετάνιο» του καραβιού και αυτός δεν είναι άλλος από τον Αλεσάντρο Μικέλε, πρώην creative director της Gucci. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και ο Μισέλε βρήκε επιτέλους τη νέα επαγγελματική και καλλιτεχνική του στέγη. Η πρώτη του συλλογή θα είναι η Spring 2025 κατά τη διάρκεια του Paris Fashion Week τον Σεπτέμβριο και επιτέλους θα δούμε και συλλογή Υψηλής Ραπτικής από τον σχεδιαστή, η οποία θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2025.

Ο Αλεσάντρο Μικέλε είπε όταν αποχώρησε από την Gucci τον Νοέμβριο του 2023 «Υπάρχουν φορές που οι δρόμοι χωρίζουν λόγω διαφορετικών προοπτικών που μπορεί να έχει ο καθένας μας. Σήμερα τελειώνει για μένα ένα εξαιρετικό ταξίδι, που διήρκεσε περισσότερα από 20 χρόνια, μέσα σε μια εταιρεία στην οποία αφιέρωσα ακούραστα όλη μου την αγάπη και το δημιουργικό μου πάθος. Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς περιόδου, η Gucci υπήρξε το σπίτι μου, η υιοθετημένη οικογένειά μου. Σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια, σε όλα τα άτομα που την φρόντισαν και την υποστήριξαν, στέλνω τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες μου, τη μεγαλύτερη και πιο εγκάρδια αγκαλιά μου».

Ο Πιτσιόλι αποχώρησε την 22η Μαρτίου από τον οίκο. Ο ταλαντούχος creative director είναι υπεύθυνος για το «Valentino Pink» χρώμα, το οποίο την περασμένη σεζόν έγινε viral λόγω της ταινίας Barbie και του balletcore. Η τελευταία συλλογή του οίκου, η fw 2024, ήρθε σε πλήρη αντίθεση με την συνήθη χρωματική του παλέτα λόγω της χρήσης μόνο ενός χρώματος, του μαύρου. Ο creative director εξήγησε αυτή την επιλογή του λέγοντας «Όταν έχεις επίγνωση του σκοταδιού, μπορείς να κοιτάξεις το φως, αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, όχι να το αποφύγουμε».

Πλέον αναμένουμε τη νέα στέγη του Πιτσιόλι και τη νέα συλλογή του Μικέλε για τον ιστορικό οίκο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.